Eerste concept art voor nieuwe Harry Potter zone in Universal’s Islands of Adventure

Voor het eerst krijgen we een beeld van hoe de uitbreiding van The Wizarding World of Harry Potter in Universal’s Islands of Adventure eruit zal zien. Voor het nieuwe gebied werd vorig jaar de dubbele B&M achtbaan Dragon Challenge gesloopt.

 

Op de concept art zien we een rode achtbaantrack die zich een weg baant door de bomen. Deze stelt The Forbidden Forest voor. Daarnaast zien we paarsachtige wezens die Harry Potter fans kennen als Cornisch Pixies. Op de achtergrond zien we het al bestaande gebouw van de Hogwarts School. Hoewel de geruchtenmolen op volle toeren draait is er over de nieuwe achtbaan en het themagebied verder nog niets officieel bekendgemaakt.

 

Geschiedenis The Wizarding World of Harry Potter

Een eerste deel van de Harry Potter themazone opende in 2010 met een replica van Hogwarts, waarin de darkride Harry Potter and the Forbidden Journey zich bevindt. Aanpalende attracties werden vernieuwd, waaronder de toenmalige Dueling Dragons en Flying Unicorn die omgedoopt werden tot Dragon Challenge en Flight of the Hippogriff.

Vier jaar later werd het gebied verder uitgebreid in het nabijgelegen zusterpark Univarsal Studios Florida. Dit keer met een replica van Daigon Alley en de achtbaan Harry Potter and the Escape from Gringotts. Verder werd er ook een Hogwarts Express gebouwd, die de zones in beide parken met elkaar verbindt. Vorig jaar werd Dragon Challenge gesloopt om plaats te ruimen voor het nieuwe gebied. Het “nieuwe magische avontuur” zal in 2019 openen.