Een sfeervolle maar enge Halloween in Tivoli Gardens

Ook in de Deense hoofdstad Kopenhagen ben je niet veilig voor het Halloweengebeuren. Tivoli Gardens viert dit evenement van 12 oktober tot 4 november. Er is voor ieder wat wils. Van een sfeervol aangekleed park tot een eng spookhuis.

 

Van 12 oktober tot 4 november verandert Tivoli Gardens in een gezellig herfstpark, waar tussen de vallende bladeren ook heel wat Halloweendecoratie te vinden zal zijn. Honderden pompoenen, strobalen en betoverende lichten veranderen het park volledig.

Doorheen het park kan je heel wat kraampjes ontdekken waar lekkernijen aangeboden worden als geroosterde amandelen, kippenboutjes, maar ook juwelen en andere leuke dingen. Verder kan je hier de grootste pompoenen van Denemarken terugvinden.

 

Halloween voor kinderen

Op 29, 30 en 31 oktober kunnen de jongste bezoekers van Tivoli Gardens deelnemen aan een Trick-or-Treat schattenjacht. Het park combineert deze Amerikaanse traditie met een schattenzoektocht vol puzzels en magie. Kinderen die het wachtwoord kunnen achterhalen krijgen een deel van de schat, die vol lekkere snoepzakken zit.

 

Voor de dapperen

Met Det Hjemsogte biedt Tivoli Gardens een eng spookhuis aan. Onder de houten achtbaan Rutschebanen ligt het gevaar op de loer. Hier schuilt een onheil uit het verleden dat ondertussen geschiedenis moest zijn, maar weigert te vertrekken. Van buitenaf lijkt dit een vredevolle en verlaten plek, maar niets is minder waar, er ligt iemand te wachten op jouw bezoekje. Je kan dus maar best over je schouder kijken.

 

Monsters Night Out

Op 27 oktober komen zombies, spoken, beroemde filmmonsters en andere angstaanjagende wezens tot leven in de Monsters Night Out show. Ze zullen in een grote parade door het park trekken.

 

Openingstijden

Tijdens de Halloweenperiode is het park van maandag tot donderdag geopend van 11u tot 23 uur, op vrijdag tot zondag zelfs tot 24 uur.