Busch Gardens Williamsburg en Water Country openen een nieuwe attractie in 2019

SeaWorld Entertainment, Inc. kondigde voor zijn parken in Williamsburg, Verenigde Staten, twee nieuwe attracties aan. In Busch Gardens gaat het om een Screamin’ Swing van bouwer S&S Worldwide. In het nabijgelegen waterpark Water Country komt er een zogenoemde Rocketblast coaster van ProSlide.

 

In Busch Gardens zal het gaan om een zogenoemde Screamin’ Swing. Deze 19 meter hoge attractie van S&S Worldwide bestaat uit twee gondels van telkens 16 passagiers die heen-en-weer schommelen en zo een maximale hoogte bereiken van een kleine 25 meter. Met een snelheid van een kleine 73km/uur en een hoek van om en bij de 100 graden krijgen rijders maximaal 4G te verwerken. Het attractietype heeft een theoretische capaciteit van 480 personen per uur.
De nieuwe attractie zal door het leven gaan als Finnegan’s Flyer. De nieuwigheid wordt gebouwd in het Ierse gebied van het park, naast de achtbaan Loch Ness Monster.

Naast de vele varianten in Verenigde Staten kunnen we het type ook al dichter bij huis vinden. Zo zijn is er onder meer Uppsvinget in het Zweedse Liseberg en Rush in het Britse Thorpe Park.

 

Niet ver van Busch Gardens ligt Water Country. Hiervoor kondigde eigenaar SeaWorld een Rocketblast watercoaster aan. De attractie zal de naam Cutback krijgen.

Opvallend aan waterglijbaan zijn de hellingen met waterstraalaandrijving en turbinetechnologie die ervoor zorgt dat de boten opnieuw versnellen. Daarnaast glijden de 4-persoonsboten door tunnels en schotelvormige elementen. De steile hoeken van de schotels zorgen volgens bouwer ProSlide voor een ‘drop-and-dive’-gevoel als rijders langs de randen glijden. De 259 meter lange baan heeft een theoretische capaciteit van 720 personen per uur.

Bron: Bush Gardens