Bouwwerken nieuwe achtbaan Freizeitpark Plohn in volle gang

Nadat de bouwwerken voor de nieuwe achtbaan Dynamite in het zomerseizoen stilgelegd waren in het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn, gingen deze onlangs weer van start. Op foto’s die het park deelde zien we hoe verder gewerkt wordt aan de funderingen.

 

Nu het zomerseizoen ten einde is in het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn, wordt opnieuw gewerkt aan de nieuwe achtbaan Dynamite, die volgend seizoen geopend wordt. De laatste dagen werden de funderingen gegoten voor het stationsgebouw en rangeerstation, waar de tweede trein opgeslagen wordt. Tevens is dit de onderhoudsruimte.

Ook op het terrein waar de achtbaan haar ritjes zal maken worden volop funderingen gegoten voor de footers en supports van de achtbaan.

Ondertussen is men ook bij Mack Rides volop bezig met het fabriceren van alle trackdelen en andere onderdelen voor de achtbaan.

 

Dynamite

Dynamite wordt een zogenaamde Big Dipper achtbaan van Mack Rides. De rit op deze achtbaan start met een lifthill van 44 meter hoog. Daarna duiken de bezoekers meteen naar beneden in een Dive Drop waarbij ze al meteen overkop gaan voor de rit goed en wel gestart is. De first drop eindigt in een tunnel onder de grond waar de trein met een snelheid van 100 km/u door raast. Hierna komt een Over Banked Curve en een helix van 270°. De rit eindigt met looping en een Zero-G Roll waarbij de inzittenden gewichtloosheid ervaren.

 

 

Foto’s: Freizeitpark Plohn