Alpina Bahn en Euro Coaster naar Bremer Freimarkt

De Bremer Freimarkt vindt dit jaar plaats van 19 oktober tot en met 4 november 2018. Naar de kermis komen 320 attracties, waarvan 28 van het type grootvermaak. Toppers zijn aanwezig met onder andere de Alpina Bahn, de Euro Coaster, de Commander en de Power Tower 2.

 

Voor de achtbaanfans biedt de Bremer Freimarkt drie rollercoasters. De grootste is de Alpina Bahn van Bruch. Dit is een achtbaan die gebouwd is door Schwarzkopf. Daarnaast hebben we ook de hangende achtbaan Euro Coaster van de Nederlandse exploitant Buwalda. Deze achtbaan werd gebouwd door Reverchon. Tot slot hebben we nog de wildemuisachtbaan Wilde Maus van Kinzler, welke gebouwd is door Mack Rides.

 

Een aantal blikvangers van de kermis zijn de vrijevaltoren Power Tower 2 van Schneider en Jules Verne Tower van Goetzke. Dit is een 80 meter hoge star flyer van Funtime. Genieten van het uitzicht kan met het reuzenrad Riesenrad van Steiger.

 

Een aantal stevige thrill rides vinden we terug met de roll over “Commander” van Hanstein en de booster “Jekyll & Hyde” van Thelen. Ook de polyp monster “Octopussy” van Markmann is van de partij, net zoals de Break Dancer No.2 van Dreher-Vespermann en de Happy Traveller van Gack-Winter. Daarnaast hebben we nog het piratenschip Nessy van Markmann, de Happy Sailor van Howey en de Musik Express van Baier.

 

Een van de specialere attracties is het evenementencentrum “The Tower Event Center” van Blume. De attractie is 35 meter hoog en bevat negen verdiepingen. In totaal is deze 1000 m² groot en biedt twaalf actiekamers aan. Er is een Skyline Café op de zevende verdieping een lounge op de gelijksvloer. In 2016 werd de Sky Loop toegevoegd. Dit is een arm waaraan bakjes hangen die de bezoekers overkop laat gaan.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Alpina Bahn – Bruch (Roller coaster)

Wilde Maus – Kinzler (Wild Mouse)

Euro Coaster – Buwalda-Fackler (NL) (Inverted Wild Mouse)

Wildwasserbahn – Meyer-Steiger (Wiltwaterbaan)

 

Break Dancer No.2 – Dreher-Vespermann (Brack Dance 2)

Happy Traveller – Gack-Winter (Break Dance 1)

Commander – Hanstein (Roll Over)

Musik Express – Baier (Music Express)

Raupenbahn – Steiger/Buchholz (Rupsmolen)

Happy Sailor – Howey (Hayppy Sailor)

Octopussy – Markmann (Polyp Monster 3)

Wellenflug – Hanstein (Zweefmolen)

Jules Verne Tower – Goetzke (Star Flyer)

Power Tower 2 – Schneider (Free Fall Tower)

Euro Rutsche – Kutschenbauer (Glijbaan)

Bayern Rutsch’n – Schierenbeck (Glijbaan)

Jekyll & Hyde – Thelen (Booster)

Riesenrad – Steiger (Reuzenrad)

Nessy – Markmann (Piratenschip)

 

Lach+Freu-Haus – Distel (Funhouse)

Pirates Adventure – Schneider (Loopspookhuis)

The Tower Event Center – Blume (Event Center)

Rotor – Pluschies (Kleefwand)

Geisterstadt – Fellerhoff (Spookhuis)

Dr. Archibald Master of Time – Greier (Spookhuis)

Looping the Loop – von Olnhausen (Overslagschommel)

Autoscooter Stardust – Vespermann-Hartkopf (Botsauto’s)

Autoscooter Top In – Robrahn (Botsauto’s)

 

 

 

 

 

Bronnen: kirmes-beschickungen, Kermisland – Pays Forain