Darkride en souvenirshop van de Efteling krijgt update

De 32-jarige oude darkride ‘Fata Morgana’ uit de Efteling sluit vanaf maandag 3 september haar poorten samen met de bijhorende shop ‘De Bazaar’ voor heuse updates. Zo krijgt de souvenirwinkel onder andere een metamorfose en krijgt de attractie een vernieuwde opening en slot.

 

Opgelet voor mensen die de Efteling zullen bezoeken tussen 3 september en 6 oktober! Het park voert een onderhoud uit aan de darkride ‘Fata Morgana’ en de souvenirshop ‘De Bazaar’. Bezoekers zitten hierbij in boten, die varen langsheen taferelen gebaseerd op de sprookjes van 1001 nacht..

Aan de attractie ‘Fata Morgana’ wordt op zich niet veel veranderd. Enkel zal in de eerste scène nieuwe beplanting komen en krijgt alles op technisch vlak een grondig nazicht. De projectleider, Edwin van der Heijden, legt het volgende uit: “Het gaat vooral om technisch onderhoud. We kijken bijvoorbeeld alle boten na en herstellen ze waar dat nodig is. Ook de grote showdeuren worden volledig gecheckt. In verschillende scènes vernieuwen we de elektro, de verlichting en de noodkussens. Bovendien vervangen we in de eerste en de laatste scène de beplanting.”

Ook het bijhorende souvenirwinkeltje, waar de bezoekers binnengaan na het rondvaren op de Oosterse kanalen, krijgt een heuse update. “Het wordt een winkel, die recht doet aan de thematiek van Fata Morgana. Niet alleen door de Arabische elementen, maar zeker ook door de nieuwe thematische presentatie van de souvenirs. Met grote objecten als echte eyecatchers. We pakken tijdens dit onderhoud meteen de voorgevel van de winkel aan. Alles wordt opnieuw geschilderd in de originele kleurstellingen en we voegen extra decoratieve elementen toe”, vertelt Annette Vishers, de ontwerpcoördinator.

 

Fata Morgana opende samen met het bijhorend winkeltje “De Bazaar” in 1986 de poorten, dit ter ere van het 35-jarig bestaan van de Efteling. De poorten van deze attractie sluiten tijdelijk van 3 september 2018 tot en met 6 oktober 2018.