Six Flags Great America opent spectaculaire launch Coaster in 2019

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great America opent volgend jaar met Maxx Force een spectaculaire gelanceerde achtbaan. Deze zal dankzij gecompenseerde lucht één van de snelste acceleraties op een achtbaan krijgen.

 

De nieuwe achtbaan, Maxx Force, zal volgend jaar records verbreken in Six Flags Great America. Deze achtbaan zal gebouwd worden door S&S – Sansei Technologies. Wie instapt voor een ritje zal een van de snelste acceleraties ervaren op een achtbaan, Maxx Force bereikt op amper 2 seconden een snelheid van 125,5 km/h.

 

 

Achtbaan breekt records

Maxx Force zal meerdere records doen sneuvelen, zo krijgt deze achtbaan de snelste inversie op een achtbaan ter wereld, alsook de hoogste dubbele looping ter wereld (53,3 meter), tevens krijgt deze achtbaan de snelste acceleratie van alle gelanceerde achtbanen in Noord-Amerika. De snelste inversie van de achtbaan wordt een Zero G roll, die genomen wordt aan 97 km/h.

De achtbaan zal treintjes krijgen die lijken op een formule 1 wagen, tijdens de rit gaan deze doorheen vijf inversies. Ze zal komen te staan in de Carousel Plaza zone van het park. Het wordt de 17de achtbaan van het park.

 

Bron en foto’s: Six Flags