Familie Florizoone wordt gehuldigd tijdens Meli Park Revival Weekends in Plopsaland De Panne

Zaterdag ging de eerste dag van de Meli Park Revival Weekends van start, waarbij Plopsaland De Panne voor even omgetoverd wordt tot Meli Park. Het weekend werd feestelijk ingezet met een speciale huldiging voor de familie Florizoone, stichters van het voormalige Meli Park.

 

Robert, Roland en Nicole Florizoone, zonen en dochter van Meli Park-stichter Alberic, kregen zonet een eigen huldigingsplaats in het park in de vorm van een ster om hen te bedanken voor hun jarenlange inspanningen. De ster werd uitgereikt vlak voor het orginele Meli-huisje ‘Anno 1952’, dat vroeger onder andere dienst deed als tickethuis van het Sprookjesbos uit het Meli-tijdperk. Meli Park, gestart als honingcentrum, werd in 1935 geopend. In 1999 verkocht de familie Florizoone het park aan Studio 100 dat het vervolgens in 2000 omtoverde tot Plopsaland De Panne. “We zijn enorm vereerd met dit mooie eerbetoon”, aldus de Florizoones.

 

Na de steronthulling dompelden Robert, Roland en Nicole zich nog even onder in de sfeer van toen.

Niet alleen de orginele Papegaaienshow, de authentieke Meli Bij en het vrolijke deuntje van Apirama maken tijdens de Meli Park Revival Weekends hun terugkeer. Bezoekers kunnen tijdens de Meli Expo ook een wandeling maken doorheen de geschiedenis van het Meli Park en door middel van photowalls ontdekken hoe Plopsaland er ten tijde van het Meli Park uitzag.

 

De Meli Park Revival Weekends vinden nog volgend weekend (8 & 9 september) plaats in Plopsaland De Panne. Tickets via www.plopsalanddepanne.be