Gröna Lund pakt volgend jaar uit met een stevige thrillride

Het Zweedse pretpark Gröna Lund zal volgend jaar opnieuw stevig uitpakken met een nieuwe thrillride. Men opent dan met Snake een Chaos Pendle waarbij je aan hoge snelheden de hoogte in gaat. De nieuwe thrillride wordt vervaardigd door het Australische bedrijf Funtime.

 

Na de komst van droptoren Ikaros vorig jaar, pakt Gröna Lund in 2019 opnieuw stevig uit met Snake. Snake wardt een zogenaamde Chaos Pëndle attractie van de Australische bouwer Funtime. Het park teasde eerder al haar fans met een filmpje, waarin de nieuwe attractie nog even geheim bleef.

 

 

Niet veel later kwam dan het nieuws naar buiten dat Snake opnieuw een stevige thrillride zou worden. Bij het type Chaos Pendle denk je een beetje aan een Booster attractie, maar er werd een extra arm toegevoegd, die voor een extra beweging zorgt. De attractie heeft een hoogte van 40 meter en slingert je heen en weer aan 80 km/u. Op deze manier wordt een G-kracht van 4.3 bereikt.

 

 

De Chaos Pendle is nog niet zo bekend in Europa, toch heeft het Oostenrijkse park Wiener prater al enkele jaren een exemplaar staan met Schwarze Mamba. In Dusseldorf, op de Reinkirmes van dit jaar ging nog een nieuw exemplaar in première. Hier stond voor het eerst de Chaos Pendel van de Zwitserse exploitant Maier. Maier zal haar Chaos Pendle ook opstellen op de Herbstmesse van Bazel.

 

 

Bron: Gröna Lund

Foto: Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu