BREAKING: Bobbejaanland blijft vandaag gesloten op politiebevel

Bobbejaanland zal vandaag de poorten niet openen. Wie vandaag een dagje in het Kempische park had gepland kan beter terug naar huis keren. Het pretpark zal vandaag haar deuren niet openen, op verzoek van de betrokken veiligheidsdiensten.

 

Bij de poorten van Bobbejaanland heerste deze morgen een enorme chaos. Bezoekers stonden eerst drie kwartier voor een gesloten poort. Daarna werd hen verteld dat het park vandaag niet zou openen. Een reden werd vooralsnog niet meegegeven.

Bobbejaanland schreef omstreeks 11 uur deze ochtend het volgende op hun Facebookpagina: “Het park blijft omwille van veiligheidsredenen vandaag gesloten. Meer informatie volgt. Dit werd beslist in overleg met de betrokken veiligheidsdiensten”.

Bezoekers die al naar het pretpark waren afgezakt stonden geruime tijd voor de ingangspoorten te wachten. De communicatie van het park naar de bezoekers is nihil, melden getuigen ter plaatsen. Uiteindelijk deelde het pretpark gratis terugkomtickets uit aan de aanwezige bezoekers.

 

 

UPDATE: 11u30:

Ondertussen meldt de vrt dat er vannacht een gemaskerde persoon het park is binnengeslopen en voorwerp(en) achterliet in het pretpark. Dit zou te zien zijn geweest op de camerabeelden van het park.

 

UPDATE: 12u21:

Persbericht Bobbejaanland:

Vandaag houdt Bobbejaanland de poorten gesloten omwille van veiligheidsredenen.
Vannacht werd er in Bobbejaanland een onbekende man met verdachte rugzak gezien via het camerasysteem van het park. Bobbejaanland besloot geen enkel veiligheidsrisico te nemen en de politie te contacteren.

De procureur besloot even later het park gesloten te houden voor verder onderzoek. Een explosieven hond is onder alarm onderweg om het park te swipen.

Het park houdt vandaag de poorten gesloten. Bobbejaanland wenst zich te excuseren voor het ongemak. De bezoekers die vanmorgen aan de poort stonden zullen op een gepaste manier worden gecompenseerd.

 

UPDATE: 15u30:

Zoektocht naar explosieven levert niets op. In allerijl werd een explosievenhond vandaag naar het park gebracht, maar de zoektocht naar explosieven of andere gevaarlijke voorwerpen leverde niets op. Het park werd daarop door de politie opnieuw vrijgegeven. Vrijdag zal Bobbejaanland de poorten terug openen voor het publiek.

 

 

 

 

Bronnen & Foto’s: Bobbejaanland, vrt, Theme Park World