Gloednieuwe Tiki Party kent Belgische première op de septemberfoor van Hasselt

Dit jaar vindt van 22 september tot en met 30 september 2018 de septemberfoor van Hasselt plaats. 180 kraampjes strijken neer op de Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan, hiervan zijn er 26 van het type grootvermaak. Maar liefs 5 attracties zullen hier voor het eerst terug te vinden zijn zoals de gloednieuwe Tiki Party van Simon en Bodet, deze zullen zelfs hun Belgische première maken op deze kermis.

 

 

Nieuw in Hasselt:

Op deze kermis zal alle aandacht gaan naar de spiksplinternieuwe Tiki Party van de exploitanten Simon en Bodet. De Belgische attractie ging eind augustus in wereldpremière op de Luxemburgse Schueberfouer in de hoofdstad van het land. De Belgische première is weggelegd voor Hasselt waar de attractie voor het eerst in haar thuisland present zal zijn.

 

Andere nieuwe attracties, die voor het eerst terug te vinden zijn in Hasselt, zijn het funhouse “Après Ski” van Lampaert, de Caroussel Galoppant van Rorive en het andere funhouse “Villa Chaos” van Drutti. Nog een gloednieuwe attractie voor Hasselt is de Star Flyer “Top of the World” van de Poorter en Bodet die dit jaar in première ging op de Zuidfoor van Brussel.

 

 

Achtbanen:

Voor de achtbaanfans is Hasselt traditioneel één van de belangrijkste kermissen in ons land. Maar liefst 4 rollercoasters uit twee verschillende landen zijn er present. Het gaat om de Wild Mouse van Bufkens, dit is een spinning coaster met een wilde muis lay-out. Ook de familie achtbaan Tokio Express van Deville is aanwezig, net zoals de kinderachtbaan Dragon van Marc Torfs. Ook de Big Apple rollercoaster van de Luxemburgse exploitant Jean-François Vandervaeren is er zoals uit goede gewoonte opnieuw bij.

 

Thrill rides:

Op deze kermis zijn ook heel wat thrill rides terug te vinden zoals de Capriolo “Eclipse” van Nicolas Florens of de Booster “G-Force” van Eddy Janssen. Daarnaast is ook de Roll Over “Shaker” van Tantillo/Zeppieri aanwezig net zoals de en XXL Afterburner “XXL” van Jacky Dotremont.

 

 

Verder vinden we er nog de Smashing Jump “Air Maxx” van Fabrice Dotremont, de Break Dance “Deca Dance” van Verwijk/Bufkens en de Flipper “Extazy” van Stappers Steve. Voorts hebben we nog de Extreme “Free Style” van Steve Severeyns, de Mattherhorn “Jet Bob” van Thompson en de Bidule “Maxi Move” van Johan Wuyts.

 

De volledige attractielijst van het grootvermaak kan je hieronder bekijken.

 

Grootvermaak:

Air Maxx – Dotremont Fabrice (Smashing Jump) 

Après Ski – Lampaert David (Funhouse) (NIEUW)

Autoscooter – Thommis/Drutti (Autoscooter/Botsauto’s)

Big Apple – Vandervaeren Jean-François (LUX) (Family Coaster)

Cake Walk – Roels bvba (Cake Walk)

Carrousel – Rorive Frans (Carrousel Galopant) (NIEUW)

Deca Dance – Verwijk/Bufkens (Break Dance 1)

Dragon – Torfs Marc (Dragon Coaster)

Eclipse – Florens Nicolas (Capriolo)

Extazy – Stappers Steve (Flipper)

Free Style – Severeyns Steve (Extreme)

G-Force – Janssen Eddy (Booster)

Jet Bob – Thompson (Mattherhorn)

Maxi Move – Wuyts Johan (Bidule)

Real Mirror Town – Trehout (Glazen Doolhof)

Rio – Cattin Luc (Lachspiegelpaleis)

See Sturm Bahn – Lainez Valère (Happy Sailor)

Shaker – Tantillo/Zeppieri (Roll Over)

Slalom – Delforge (Glijbaan)

Terror Factory – Vanderzeypen / Janssens (Spookhuis)

Tiki-Party – Simons / Bodet (Contact) (NIEUW – BELGISCHE PREMIÈRE)

Tokio Express – Deville Johan (Family Coaster)

Top of the World – De Poorter/Bodet (Star Flyer) (NIEUW)

Villa Chaos – Drutti Romain (Funhouse) (NIEUW)

Wild Mouse – Bufkens René (Spinning Coaster)

XXL – Dotremont Jacky (XXL Afterburner)

 

 

 

 

Bron: Kermisvermaak