Familiepretpark De Waarbeek verkocht aan enthousiast koppel

Het was al even geweten dat De Waarbeek op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Deze is ondertussen gevonden in het ondernemerskoppel Kevin Moespot en Janna van der Linde die ambitieuze plannen hebben met het park.

 

Familiepretpark De Waarbeek is een klein parkje in Hengelo die bij de meesten vooral gekend is door een van de oudste nog werkende stalen achtbanen ter wereld. Deze baan, genaamd Rodelbaan, werd door het park zelf gebouwd in 1930 en draait tot op heden nog steeds zijn rondjes in het park.

 

Het park zelf bestaat al sinds 1924 en werd in 2009 overgenomen door Joris Bengevoord en Arijan Van Bavel die het een grote opknapbeurt gaven. Hierdoor groeide De Waarbeek uit tot een grote trekpleister in Twente en groeide de bezoekersaantallen van 32.000 naar 220.000 bezoekers per jaar. Ook de zeer geliefde mascotte Twekky werd onder hun leiding geïntroduceerd in het park.

Na deze succesvolle periode wil Arijan naar eigen zeggen meer tijd vrijmaken voor zijn werk bij Theater van de Klucht en als  acteur, waardoor hij een opvolger zocht. Na onderhandelingen  met verschillende  partijen heeft hij gekozen voor Janna van der Linde, die reeds ervaring opdeed bij de directie van Attractiepark Drouwenerzand, en Kevin Moespot, die zich eerder richtte op belevingstentoonstellingen.

Arijan: “Ik kijk met veel vertrouwen de toekomst van de Waarbeek tegemoet. Kevin en Janna hebben veel nieuwe plannen en ideeën  die het park naar een nog hoger level kunnen tillen. Naast deze plannen blijven zij ook het sociale karakter van De Waarbeek behouden. Iets wat ik heel belangrijk vond bij de verkoop en uiteindelijk ook heeft geholpen bij mijn beslissing.”

De officiële overdracht zal in november plaatsvinden en het koppel heeft alvast ambitieuze maar realistische plannen. Exacte plannen zullen later bekend gemaakt worden, maar we kunnen alvast zeker zijn dat het 95-jarig bestaan  van het park niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

De Waarbeek is dit jaar nog te bezoeken tot 28 oktober gedurende de weekends  en alle dagen tijdens de Nederlandse herfstvakantie.

 

Bron: facebookpagina Familiepretpark De Waarbeek