Opening Pools Plopsa Park vanavond live te volgen

Via een openingsshow kent Majaland Kownaty vanavond haar opening. Naast Maya de Bij kan je in het eerst Poolse Plopsa pretpark ook Wickie de Viking, Heidi en Bumba vinden. Het 6e Plopsa pretpark dat 20 miljoen kostte verwacht 300.000 bezoekers per jaar.

 

Majaland Kownaty ontstond door de samenwerking van de Plopsagroep en de Nederlandse investesteerders maatschappij Momentum Capital. Het park zal deel uitmaken van het 205 hectare groot recreatiepark Holiday Park Kownaty. Het park creëert 150 extra jobs in de regio. De huidige oppervlakte van het 20 miljoen kostende park bedraagt 20 000 vierkante meter. Naast de 25 attracties vind je er een restaurant, verschillende horeca zaken en een shop terug.

 

Attracties

Het Wickiegebied is de grootste themazone. Daar kan je zeven attracties vinden. De Woeste Zee, de achtbaan Wickie Coaster, de vrijevaltoren de Valtoren, het Vlot, Bootjes, Bumperboats en een speelconstructie met een hangbrug. In het themagebied van Maja de Bij komen de Vliegende Fietsen, de Kikkertjes, de Glijbaan, het Theater, de Zweefmolen en de Botsauto’s. Het Heidigebied wordt het kleinste gebiedje in de indoorhal met twee attracties, de Speelboom en de Dierenmolen.

 

In de buitenzone kan je ook drie gebieden ontdekken. Opnieuw krijgt Maya De Bij een grote zone voor zich met een Speeltuin, de Klimberg, een Bloemenmolen en de Konijntjes die gethematiseerd zullen worden zoals in Holiday Park. In de Bumbazone ligt het Verkeerspark en de Brandweermolen en in het Heidigebied kan je een doorloopweide ontdekken. Tot slot mogen ook Dansende Fonteinen niet ontbreken.

 

Verlate opening

De opening is vanavond te volgen via een livestream vanaf 20 uur. In de 30 minuten durende show zijn er interviews gepland met Studio 100 oprichters Gert Verhulst en Hans Bourlon. CEO van de Plopsa-groep Steve Van den Kerkhof en CEO van Momentum Capital. Martijn Van Rheenen .Oorspronkelijk zou het park in het begin van het seizoen al openen. Maar door Poolse wetgeving in verband met keuringen liet dit niet toe.

 

 

Toekomstplannen

Inmiddels werden de werkzaamheden gestart voor de al eerder gemelde houten achtbaan. De baan die gebouwd zal worden door Great Coasters International zal een vergelijkbare lay-out krijgen als Heidi The Ride in de Panne. In totaal wordt er 10 hectare grond vrijgehouden voor het park.

 

 

Bron: Plopsa