Eerste trackdelen van nieuwe achtbaan Linnanmäki gespot

Een tijdje geleden zijn de eerste grond- en funderingswerken begonnen op de bouwplaats van Taiga, de nieuwe achtbaan voor Linnanmäki. Op maandag 17 september zijn dan ook de eerste trackdelen aangekomen in dit Finse pretpark.

 

Linnanmäki is een pretpark in de Finse hoofdstad Helsinki dat opende in 1950 en heel wat attracties heeft voor jong en oud. Eerder dit jaar kondigden ze hun grootste project ooit aan: een multi-launch coaster van de Zwitserse bouwer Intamin.

De achtbaan zal een maximumhoogte bereiken van 52 meter, 1104 meter lang worden en een topsnelheid behalen van 106 km/u. Daarnaast zal de baan 2 lanceringen en 4 inversies bevatten. Samen met bouwer Intamin moesten ze zoeken naar een creatieve lay-out om op hun terrein te passen en ze hopen hiermee één van de spannendste banen van Europa te openen.

Nadat er al heel wat werken aan de gang waren op de bouwplaats, zijn enkele dagen geleden ook de eerste baandelen gearriveerd in Linnanmäki. De opening staat gepland in de loop van het 2019 seizoen.

 

 

 

Bron: Huvipuistoblogi