CARO in première in Efteling

Op vrijdag 7 september ging in het Eftelingtheater de nieuwe theaterproductie CARO in première. Met de voorstelling die inspiratie haalde bij de Stoomcarrousel trekt Efteling zijn internationale allures door naar zijn theater.

 

CARO (afgekort van carrousel) zal na de try-outs van de laatste weken vanavond in première gaan. In de 75 minuten durende voorstelling (zonder pauze) staat de stoomcarrousel als metafoor voor “de mallemolen van het leven die iedere bezoeker herkenbare momenten uit het eigen leven en de Efteling bezorgt.” Mijnheer en mevrouw Tijd schotelen Oscar een terugblik op zijn leven voor. Een leven van opgroeien, verliefd worden, … maar ook eentje met verdriet.

Efteling stapt met CARO af van de kindervoorstellingen zoals Pinokkio en de Sprookjes sprokkelaar die de voorbije jaren te zien waren in het theater. Via dans, muziek, acrobatie en humor creëert Efteling een visueel spektakel. Opvallend hierbij is dat er in de voorstelling niet gesproken wordt. Hierdoor wordt de taalbarrière doorbroken en kunnen op die manier ook internationale gasten tijdens hun verblijf genieten van show.

CARO wordt opgevoerd op een 360° graden draaiend podium waarbij langs alle zijden publiek zit. De regie is in handen van Stanley Burleson. De rollen zijn weggelegd voor Ton Peeters (Oscar), Talita Angwarmasse (Mevrouw Tijd) en Marcel Visscher (Mijnheer Tijd). Daarnaast is er een wisselende kindercast. Efteling gaat ook op zoek naar 2000 kinderen (14 per voorstelling) die op enkele uren worden klaargestoomd voor een gastrol. De muziek is van de hand van Efteling-huiscomponist René Merkelbach. Maar er wordt ook gebruikgemaakt van bestaande Efteling- melodieën en popsongs.

CARO zal voorlopig worden opgevoerd tot eind 2019.