Jean-Jacques Cloquet vervoegt het team van Pairi Daiza

Eric Domb, voorzitter en oprichter van Pairi Daiza, heeft de eer en het genoegen de komst van JEAN-JACQUES CLOQUET binnen de directie van Pairi Daiza aan te kondigen.

Jean-Jacques Cloquet, de huidige CEO (Chief Executive Officer) van Brussels South Charleroi Airport (de luchthaven van Charleroi-Zuid), wordt een van de drie CEO’s van Pairi Daiza. Hij komt, naast Eric Domb (voorzitter) en Yvan Moreau (financieel directeur) aan de leiding van de operationele en commerciële afdelingen van Pairi Daiza te staan.

 

Jean-Jacques Cloquet aan het hoofd van onze teams mogen verwelkomen is een unieke kans die heel wat mogelijkheden biedt”, benadrukt Eric Domb, voorzitter en oprichter van Pairi Daiza. “Pairi Daiza en Brussels South Charleroi Airport zijn twee ondernemingen die een heleboel waarden en een gezamenlijke geschiedenis delen, die veel verder gaat dan hun geografische nabijheid in het hartje van Henegouwen. Allebei hebben ze, in de loop van hun geschiedenis en hun groei, een uniek en innoverend economisch aanbod weten te ontwikkelen en zijn ze uitgegroeid tot pronkstukken van de Waalse economie. Jean-Jacques Cloquet en ikzelf geloven rotsvast in het potentieel van Wallonië en Henegouwen op het vlak van aantrekkelijkheid en toeristische ontwikkeling van de streek, waarvan onze twee bedrijven nu de speerpunt zijn. Zijn deskundigheid en zijn talent, waardoor de luchthaven van Charleroi in enkele jaren tijd is kunnen uitgroeien tot een belangrijke speler op het gebied van luchtvervoer in België en in Europa, zijn fantastische troeven voor Pairi Daiza, aan de vooravond van de ontwikkelingen die onze dierentuin de komende jaren te wachten staan.”

 

Pairi Daiza, verkozen tot “Beste dierentuin van Europa” (Diamond ThemePark Awards, mei 2018), kreeg in 2017 1,9 bezoekers over de vloer. Via een ontwikkelingsplan van bijna 300 miljoen euro wil Pairi Daiza een van de beste dierentuinen ter wereld worden. Om dat doel te bereiken, worden er met name “nieuwe werelden” gecreëerd (de eerste zijn “The Last Frontier” en “La Terre du Froid”, vanaf 2019), de ontwikkeling van een pool en een uitbreiding van de periode waarin de Tuin geopend is voor het publiek. Het ontwikkelingsplan van Pairi Daiza zal gepaard gaan met heel wat engagementen. Terwijl er momenteel 380 mensen bij Pairi Daiza werken (voor de overgrote meerderheid inwoners van Henegouwen), zal de Tuin der Werelden op termijn meer dan 1.200 VTE (voltijdequivalenten) tewerkstellen. Daardoor zal Pairi Daiza uitgroeien tot een van de belangrijkste werkgevers van Wallonië.