Waterville USA gaat houten achtbaan Cannonball Run sluiten

Het Amerikaanse pret-en waterpark Waterville USA kondigde onlangs aan haar houten achtbaan Cannonball Run te verwijderen uit het park. Deze achtbaan stond sinds 1995 in het park en was een van de weinige attracties in het pretparkgedeelte.

 

Cannonball Run in Waterville USA zal dit seizoen niet meer overleven. Deze houten achtbaan, geopend in 1995, sluit op 16 september 2018 voorgoed. Dat liet het park onlangs aan de media weten. Waterville USA bestaat uit een waterpark en een pretparkgedeelte, waar ook de houten achtbaan staat. Dit gedeelte telt behalve de achtbaan een Go-Kart attractie, minigolf en enkele kinderattracties. Het park liet weten dat de achtbaan plaats moet maken voor toekomstige investeringen. Welke deze worden is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

 

Cannonball Run

Cannonball Run werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Custom Coasters International en opende voor het eerst in 1995. De lay-out van de baan is niet zo bijzonder, het is eerder een bescheiden woodie, geschikt voor familiaal plezier. De baan heeft een hoogte van 19,8 meter en een lengte van 518,2 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 69,2 km/u.

 

 

Bron: wbr

Foto: Waterville USA