Six Flags America sluit stand-up coaster Apocalypse

De stand-up Coaster lijkt een uitstervende soort te zijn. Meerdere Cedar Fair-parken transformeerden hun exemplaren al tot floorless coasters en andere parken sloopten die van hen. De volgende stand-up coaster waarover het doek zal vallen wordt Apocalypse in Six Flags America, meteen ook de sluiting van de allereerste B&M-achtbaan.

 

Six Flags America kondigde onlangs aan dat stand-up coaster Apocalypse op 8 september haar allerlaatste ritjes zal rijden. De achtbaan zal voorgoed gesloten worden. Deze achtbaan was ooit voor het Zwitserse bedrijf B&M de allereerste die ze bouwden. Wat er in de plaats gaat komen blijft nog even geheim, op 30 augustus kondigt de Six Flags groep namelijk al haar nieuwigheden aan.

 

Apocalypse

Apocalypse werd in haar huidige park, Six Flags America, geopend in 2012, maar is veel ouder dan dat. Deze stand-up coaster, waarbij de berijders rechtstaan tijdens de rit, opende in 1990 in Six Flags Great America. Daar ging ze tot 2011 door het leven als Iron Wolf. Deze achtbaan heeft een hoogte van 30,5 meter en een lengte van 884 meter, goed voor een snelheid van 88,5 km/h. Tijdens de rit gaat je doorheen twee inversies, een looping en een corkscrew.

 

 

Bron: Six Flags America

Foto: Dries Defever – Themeparkfreaks.eu