Tivoli Gardens viert 175ste verjaardag met opening thrillride Tik-Tak

Het oudste pretpark van Denemarken blaast dit jaar 175 kaarsjes uit en om dat te vieren opende het park onlangs de nieuwe thrillride Tik-Tak. Tik-Tak werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Mondial en vervangt de oude Breakdance, die tijdens het voorbije jaar haar laatste ritjes weggaf.

 

Het Deense pretpark opende op 15 augustus 1843 voor het eerst haar deuren en groeide uit tot een zeer populaire bestemming voor toeristen. Dit jaar mocht het park al 175 kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart en hiervoor werd de attractie Tik-Tak geopend.

Tik-Tak verving de oude Breakdance attractie, die bij het inluiden van 2018 gesloten werd. Toch heeft de attractie bepaalde karakteristieken die je ook bij een breakdance terugvind, maar dan met een extra twist. Tik-Tak is namelijk een zogenaamde Shake 5 van de Nederlandse attractiebouwer Mondial. Bij dit type attractie draaien de bakjes rond op schijven, maar ook om een verticale as, waardoor je ook overkop gaat.

Het thema van de attractie is een teletijdmachine, wie de attractie betreed kan dan ook heel wat tandwielen en grote klokwijzers zien rond draaien.

 

 

Bron en foto: Tivoli Gardens