Six Flags Magic Mountain opent 20ste achtbaan in 2019

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain, dat zichzelf Coastercapital of the world noemt, bevestigt deze positie volgend jaar opnieuw, met de opening van haar 20ste achtbaan West Coast Racers. Het wordt meteen een speciale achtbaan waarbij je viermaal gelanceerd wordt en tegen elkaar racet.

 

Six Flags Magic Mountain pakt volgend jaar uit met een unieke duellerende gelanceerde achtbaan West Coast Racers. De rollercoaster wordt meteen de 20ste achtbaan in het park, waarmee het park zichzelf coastercapital mag blijven noemen. De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden naast de houten achtbaan Apocalypse. Rond de nieuwe achtbaan ontstaat een nieuwe themazone, die een urban Los Angeles jasje krijgt. In deze zone worden de houten achtbaan en een karting attractie opgenomen. Verder komen hier nieuwe horecapunten, games en winkels.

 

 

West Coast Racers zal gebouwd worden door het Amerikaanse bedrijf Premier Rides en zal een zogenaamde Möbius lay-out krijgen. Door deze speciale lay-out wordt een race effect gecreëerd, er zullen namelijk twee tracks naast elkaar lopen, die in een lus met elkaar verbonden zijn. Door deze Möbius vorm vertrek je aan een zijde van de baan en ga je opnieuw doorheen het station om het tweede deel van de track af te leggen. Je wordt op deze manier tot viermaal gelanceerd.

Wanneer je de tweede maal doorheen het station gaat, zal je als het ware een soort pit stop maken in een tuningshop. Deze shop en ook het design van de treinen is in handen van het Amerikaanse tuningbedrijf West Coast Customs. Waarschijnlijk komt deze naam je bekend voor, zij werkten destijds mee aan het MTV programma Pimp My ride. Stichter en CEO van WCC, Ryan Friedlinghaus, zal ook de verhaallijn op zich nemen bij de pit stop.

Tijdens de rit zal je behalve de vier lancering ook vier inversies ervaren, waarvan drie Zero G Rolls en een Zero G Stall. De banen zullen elkaar 15 maal kruisen, wat neerkomt op 30 maal per rit, een van de kruisingen bevat een zogenaamd high five element. De topsnelheid van de baan zal op 88 km/h komen te liggen. De treinen op de baan zullen plaats bieden aan 24 personen, 12 rijen van 2 personen. Officieel is nog niet bekend hoeveel treintjes precies op de baan zullen rijden, maar afgaande op het filmpje lijken dat er drie te zijn.

 

Bron en foto’s: Six Flags