Sfeerverslag: Rasti-Land – 21-07-2018

Tijdens onze trip doorheen Duitsland brachten Themeparkfreak Benjamin en ik een bezoek aan Potts Park, Sergenti Park Hodenhagen en Rasti-land. Dit laatst genoemde is een eerder bescheiden parkje dat toch een credit huisvest. Hoog de tijd om dit park eens van nader bij te gaan bekijken dus.

 

Bij het betreden van het park viel ons meteen op dat het park er netjes bijlag.

 

Het eerste dat je tegenkomt zijn enkele speeltuigen, maar daar kwamen we uiteraard niet voor.

 

We baanden ons meteen een weg richting de achtbaan, simpelweg genaamd Achterbahn. Tijdens onze zoektocht naar Achterbahn, een junior coaster vervaardigd door het Nederlandse bedrijf Vekoma, passeerden we nog een kleine vrijevaltoren, een klimparcours en een indoor laser parcours. Naast deze vrijevaltoren zagen we ook leuke bumperboten.

 

Na een korte wandeltocht kwamen we aan bij de achtbaan. We schoven snel aan, ondanks de drukte in het park schoof de wachtrij toch netjes op. Voordat we het wisten zaten we in het treintje. De aankoppeling met de lifthill was best schokkerig te noemen, gelukkig verliep de rest van de track wel soepel. Terwijl de trein de lifthill werd opgetrokken, maakten we enkele leuke selfies.

 

De 207m lange track suisde rustig doorheen het groene landschap met een topsnelheid van 35 km/h. Bezoekers krijgen telkens 2 rondjes voorgeschoteld, iets wat altijd positief te noemen is. Iets wat ik graag had zien verschijnen bij deze track is een mooi uitgewerkt thema.

 

Na het verlaten van de achtbaan, begaven we ons richting de bobkartbahn, een Wiegand Bobkart. We maakten nog snel een fotootje van Robinson-Insel, een waterspeelplaats voor de kids.

 

Het station van de bobkartbahn was voorzien van een sneeuwthema. Een guitige sneeuwman versierde het geheel.

 

De attractie geeft een leuke, maar vooral lange rit weg i.v.m. andere gelijkaardige attracties die we in het verleden al aandeden. Tijdens de rit kom je enkele prehistorische dieren (animatronics) tegen.

 

Op verschillende plaatsen kruis je ook het parcours van de logflume, genaamd Wildwasserbahn. Ook deze logflume is voorzien van de nodige animatronics. Het gebruik van animatronics kan ik alleen maar toejuichen, echter de uitwerking ervan kon net iets beter, ze staan zowat her en der opgesteld zonder enig echt geheel te vormen. De logflume was duidelijk verouderd, maar we genoten toch van de best lange rit die de attractie weggaf. Tijdens de laatste splash, wordt je ook nog eens nat gemaakt door een mammoet animatronic. Ik hoop wel dat het park de betonnen structuren van deze attractie nog weet weg te werken, dit haalt toch een beetje sfeer weg.

 

Tussen de logflume en de bobkartbahn kronkelt ook nog eens het karting parcours. Dit parkje heeft trouwens twee verschillende parcours van dit type attractie, eentje waarvan de achtbaan zich net naast de achtbaan zich bevind en eentje iets dichter bij de ingang. Diegene die dichter bij de ingang gelegen is, heeft een oosters thema meegekregen. Wederom leuk gedaan, maar het thema mocht iets uitgebreider uitgewerkt worden, iets wat meteen geld voor het hele park. Men investeert in thema, iets wat positief is, maar het is overal net iets te beperkt.

 

Er is echter één attractie waar dit wel het geval is, namelijk de Rapid river die de naam Rafting-Bahn draagt. Deze waterattractie neemt je mee naar het tijdperk der dinosaurussen. Ok, de animatronics die je ziet zijn misschien outdated, maar ze zijn er wel in overvloed. Je waant je toch al meteen een beetje in Jurassic park. Ik was best aangenaam verrast, mede door het feit dat het park door middel van simpele animaties een zekere sfeer wist te creëren, zo was bijvoorbeeld een Allosaurus geplaatst op een rail. Deze rail had een ovaal parcours en was netjes verborgen door planten, hierdoor leek het alsof de Dinosaurs op geregelde tijdstippen eens door het struikgewas voorbij liep, een simpele maar toffe techniek. Tijdens de rit wist de attractie ons ook enkele keren te verassen met een golf die in de boot kletste.

 

Na deze leuke attractie besloten we de bootvaart Märchenfahrt te gaan doen. Met de rapid in gedachte maakten we ons klaar voor een nostalgisch ritje vol sprookjes, althans dat dachten we. De enige sprookjes die we tegenkwamen bevonden zich in een lelijke betonnen tunnel. Voor de rest stonden er enkele hertjes en konijntjes opgesteld tijdens het parcours, maar dit was helaas niet echt wat we verwacht hadden.

 

Iets wat nooit teleurstelt is een lekker ijsje.

 

Doorheen het park bolt er ook een leuk parktreintje en een monorail.

 

Wat zagen we daar in de verte, een bandenglijbaan, die moesten we uiteraard gedaan hebben.

 

De volgende attractie die we tegen kwamen was de foto-safari. Bij deze attractie dien je een fototoestel ter hand te nemen (die bevindt zich in het wagentje). Met behulp van dit toestel maak je uiteraard foto’s van de dieren langsheen het parcours. Wanneer je een foto maakt, wordt dit geregistreerd door een lasertje, deze activeert op zijn beurt de animatronic die je fotografeerde. Tof concept dat ik nog nergens anders zag, als je het mij vraagt.

 

Er was nog 1 themagebied dat we tijdens dit bezoek nog niet hadden bezocht, namelijk het piratengebied. Deze zone herbergt een schommelschip en een kleine darkride.

 

Het was weeral avond, de dag vloog weer voorbij. We hadden een toffe dag en kwamen tot volgend besluit. Rasti-land is een bescheiden parkje met veel potentieel. Er wordt geïnvesteerd in familiale attracties en bijhorend thema, maar de uitwerking ervan kan vaak beter.

 

Sfeerverslag: Meersman Timothy

Foto’s: Benjamin Helinckx