Fotoalbum: Brooklyn – juni 2018

In Brooklyn (New York) liggen vlak aan het water 3 pretparken door elkaar. Ja ja, u leest het goed, door elkaar. Je hebt Deno’s Wonder Wheel Amusement Park, dit is het kleinste pretpark en daar ligt een kleine achtbaan Sea Serpent die gebouwd werd door E&F Miler Industries.

Vlak naast Deno’s Wonder Wheel Amusement Park ligt Scream Zone. Dit park wordt uitgebaat door de Italiaanse fabrikant Zamperla en dat kan je ook zien aan de rides van het park. Onder andere de twee achtbanen zijn van deze fabrikant. Het gaat om de Soarin’ Eagle, een Volare achtbaan waarbij je in de karretjes ligt in plaats van zit en de Steeplechase, een leuke gelanceerde MotoCoaster.

Rond deze twee parken ligt Luna Park. Dit park is vooral bekend onder de naam Coney Island en voornamelijk van de houten achtbaan Cyclone. Deze houten achtbaan was tussen 1927 en 1976 de snelste houten achtbaan ter wereld en groeide uit tot een zeer populaire achtbaan, die ook in heel wat films te zien was. Op de achtbaan stierven ook al 3 mensen, de eerste in 1985, de laatste in 2007.

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park en Scream Zone liggen dus in Coney Island en toen Zamperla de uitbatingsrechten van Luna Park en Scream Zone in handen kreeg, werden de grenzen van beide parken weggehaald waardoor ze nu in elkaar overlopen.