Hansa-Park gaat hoogste Gyro Droptoren ter wereld openen

Hansa-Park teasede al met de tekst “Something Big is Coming,” over hun nieuwe attractie. Zonet werd op een persvoorstelling bekend gemaakt welke attractie precies zal openen in 2019. En het park lost haar belofte over de grootte alvast in, men opent namelijk de hoogste Gyro Drop toren ter wereld met Highlander.

 

Met de komst van Highlander gaat Hansa-Park volgend jaar groots uitpakken. Deze Gyro Drop Toren zal, met een hoogte van 120 meter, de hoogste in zijn soort worden. Om een vergelijk te maken, is hij zomaar eventjes dubbel zo hoog als High Fall in Movie Park Germany. De valhoogte die je beleefd bedraagt 103 meter, wat deze toren de derde hoogste vrijeval attractie ter wereld maakt. Vallen doe je aan een snelheid van 120 km/h. Maar daar blijft het niet bij! Deze toren zal je niet enkel doen vallen, er zit ook een tilt-mechanisme op de stoeltjes, waardoor je voorover hangt bij de val.

Highlander zal in het themagebied Britannien komen te liggen, dat opgetrokken wordt rond de klassieke achtbaan Nessie, die dit jaar al een nieuw thema kreeg. Het thema van de toren werd geïnspireerd op Schotland. De toren zelf komt op de plek waar voorheen een vuurtoren stond, wat betekend dat er een leuke interactie is met achtbaan Nessie.

De toren zal gebouwd worden door het Australische bedrijf Funtime, die ook ook de vrijevaltoren van Nigloland bouwden, de muziek wordt gecomponeerd door IMAScore.

 

 

 

De volledige aankondiging kan je dankzij Hansapark-fanseite hier bekijken.

 

 

Bron: Hansapark-fanseite, Hansa-Park