Rijsels pretpark opent achtbaan

Het nieuwe pretpark Cita-Parc, gelegen in de Franse stad Rijsel (Lille), zal dit jaar een nieuwe achtbaan openen. Het pretpark ligt op 30 kilometer van de West-Vlaamse stad Kortrijk en neemt de plaats in van het voormalige Parc Les Poussins.

 

Op donderdag 14 december, tijdens een hevige regenbui, begon de ontmanteling van het voormalige pretpark Parc Les Poussins. Het park was ook gekend als Parc de la Citadelle dat gelegen is (en eigendom is) van de Franse stad Rijsel.

De familie Meunier, die Parc Les Poussins in handen had, verloor de uitbatingsrechten van het park aan Thierry Fééry, de man achter het “Grande Fête Lilloise du Cirque” (vrij vertaald: het Grote Circus Festival van Lille). Maar Thierry Fééry bezit ook nog een ander Frans pretpark in de regio Nord-Pas-de-Calais, namelijk Bal Parc dat hij in 2016 overkocht.

De familie Meunier ging nog te vergeefs in beroep tegen de beslissing, maar de wissel van de macht werd in oktober door de gemeenteraad definitief goedgekeurd. Na de afbraakwerken van Parc Les Poussins, welke eind vorig jaar begonnen, is men nu bezig aan de heropbouw van het park. In april moeten de eerste attracties in het park aankomen en de opening van Cita-Parc staat gepland voor juni 2018.

Het nieuwe Cita-Parc moet groter en ruimer worden dan het oude Parc Les Poussins. In totaal wordt de oppervlakte 8.000 m² en er komen een twaalftal attracties. Hiervoor is een budget van 3 miljoen euro voorzien. Zo zal er onder andere een Log Flume (in de volksmond ook wel de ‘boomstammetjes’ genoemd) en een achtbaan komen. Hoe deze achtbaan er juist zal uitzien is nog niet helemaal duidelijk.

Cita-Parc is gelegen in het Citadelpark van Rijsel en ligt naast de plaatselijke dierentuin. Ieder jaar strijkt er op het einde van augustus een maand lang een grote kermis neer met Foire aux Manèges. Een ideaal moment dus om een uitstapje net over de grens te maken!

 

Bron: rcdb, wonderworldweb