Medewerkers Rulantica krijgen campus met appartementen

Europa-park gaat speciaal voor de medewerkers van Rulantica een campus bouwen met appartementen. Dat het geld mag kosten bewijst alleen al de gevel van het gebouw, die kost 1 miljoen euro. Die wordt immers bekleed met Larikshout.

 

Het idee van de campus komt van Ann-Kathrin Mack, de dochter van Ronald Mack. Zij studeert immers architectuur. Voor dit project wordt er samen gewerkt met Archis, het park werkte met hun ook samen voor de hotels Bell Rock en Krønåsar.

Er zullen zo’n 300 medewerkers kunnen verblijven in het 4 gebouwen tellende complex. Er zullen zowel eenpersoonsappartementen zijn, alsook gedeelde en zelfs familieappartementen. De gebouwen worden zo ingedeeld dat er een binnentuinsfeer gecreëerd word, die zowel kan dienen als speelplaats of als piazza.

De gebouwen zullen 13m hoog worden. Elke gebouw heeft 3 verdiepingen en voorzien worden van een zolder. Onder de gebouwen komen 120 ondergrondse parkeerplaatsen. Daarnaast komen er buiten nog eens 100 extra parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor 100 fietsen. De ondergrondse parking zal als een soort van voetstuk van 1.20 m hoog dienen voor de gebouwen, die er bovenop gebouwd worden.

Het hele project zal in 2 fases gebeuren, waarbij de gebouwen het 1ste deel vormen. Het 2de deel bestaat uit het 4de gebouw, hierbij dient de gelijkvloers als kleuter school. In deze school zal plaats zijn voor 4 groepen. Dit wordt in samenwerking met de gemeente Rust uitgewerkt en waarschijnlijk ook uitgebaat door de gemeente.

 

Bron: badische-zeitung

Foto: badische-zeitung