Fotoalbum: Lightwater Valley Theme Park – juni 2018

De Themeparkfreaks trokken naar het Britse Lightwater Valley Theme Park, een park dat vijf achtbanen rijk is. Dit park bezit de tweede langste achtbaan ter wereld, namelijk The Ultimate. Deze speciale houten achtbaan werd ontworpen door Big Country Motioneering en werd gebouwd door Tubular Engineering. Met een lengte van 2268,3 meter is The Ultimate al 26 jaar de langste achtbaan van Europa. De achtbaan heeft een eigen specifieke lay-out. Er zijn 2 lifthills van respectievelijk 31,1 en 32,6 meter, maar vervolgens is zo goed als heel het parcours laag tegen de grond, wat het snelheidsgevoel bevordert. Een ritje op de achtbaan duurt maar liefst zeven minuten! Een andere achtbaan die een bezoekje waard is in dit park, is Raptor Attack. Deze stalen indoorachtbaan neemt je mee op een rit doorheen een mijn waar dinosaurussen terug tot leven kwamen. De thrillseekers onder ons komen zeker aan hun trekken, het park heeft maar liefst tien thrill rides waarvan Black Pearl (Swinging Looping Schip) de indrukwekkendste is.