Imposante dakconstructie geplaatst voor waterpark Rulantica

Het waterpark dat Europa-Park bouwt, genaamd Rulantica, begint vorm aan te nemen. Onlangs werd een dakconstructie geplaatst van maar liefst 550 ton. Deze bestaat uit vijf stalen balken van elk meer dan 100 ton zwaar.

 

Een dak van 12000 m2 heeft de nodige ondersteuning nodig, dat merken we wanneer men voor het waterpark Rulantica vijf stalen balken plaatst van elk 110 ton. Eerder deze maand begon met deze balken te plaatsen, hiervoor werd een speciale bouwkraan ingezet.

 

Rulantica zal de deuren openen in 2019 en moet het grootste waterpark van Europa worden. In het park komen maar liefst 20 glijbanen van onder andere de fabrikant Proslides. Het park zal bestaan uit een indoor en outdoor gedeelte, waar behalve de glijbanen ook een wildwaterbaan te vinden zal zijn. Rulantica zal een binnenoppervlakte krijgen van 32.600m2. Het krijgt een Scandinavische uitstraling en wordt onderverdeeld in acht verschillende themazones. Je kunt er de kinderzone Trol Vallley ontdekken en de Wildwaterbaan Wild River. Andere zones krijgen de namen Mermaid Grotto, Rulantica Town, Glacier Temple, Schipwreck Beach, Mystery River Mulusinas Temple en Forest Lake.

 

 

Foto’s: Europa-Park