Fotoalbum: John Ivers – Juni 2018

Op 19 juni 2018 trokken we er op uit om iets heel unieks te doen. We gingen op bezoek bij John Ivers, een Amerikaan die twee achtbanen in zijn tuin bouwde. Het oorspronkelijke idee was om een achtbaan te bouwen voor de kleinkinderen. In 2001 bouwde Ivers The Blue Flash in zijn tuin, een zogenaamde backyard coaster maar eentje mét een looping! Zover bekend is vandaag de dag The Blue Flash nog altijd de enige backyard coaster ter wereld met een looping. Omdat de achtbaan te spannend bleek voor de kleinkinderen, besloot Ivers er nog een tweede roller coaster bij te bouwen. Deze kreeg de naam The Blue Too.

Een video van The Blue Flash werd jaren geleden op YouTube geplaatst en al snel ging de video viraal. The Blue Flash werd de bekendste backyard coaster in de wereld en nu nog altijd krijgt John Ivers regelmatig mensen van over heel de wereld over de vloer die een ritje willen maken. Het was alvast een ervaring om U tegen te zeggen en we waren enorm blij om dit te kunnen meemaken.