Dollywood kondigt grootste uitbreiding in haar geschiedenis aan

Het populaire Amerikaanse pretpark Dollywood, dat onder leiding staat van zangeres Dolly Parton, gaat een enorme uitbreiding krijgen. Wildwood Grove, zoals het gebied zal heten, wordt de duurste uitbreiding ooit in het park. In Wildwood Grove komen familievriendelijke attracties, waaronder een achtbaan. De zone zal geopend worden in 2019.

 

De nieuwe themazone, die het Amerikaanse park Dollywood volgend jaar opent, staat volledig in het teken van het gezin. Er komen zes nieuwe attracties te staan, waaronder de hangende achtbaan Dragonflier en een grote, speciale boom. Verder komt er live entertainment, meerdere in- en outdoor speelruimtes, een restaurant en veel meer. Hiermee wordt opnieuw $37 miljoen geïnvesteerd. Deze investering kadert in een investeringsplan van $300 miljoen, verspreidt over tien jaar, maar komt er vier jaar eerder dan eerst gepland.

 

Tijdens een persvoorstelling vertelt Dolly Parton wat de uitbreiding allemaal inhoudt

 

 

Wildwood Grove

Het avontuur begint wanneer de bezoekers de Wildwood Grove-zone betreden, door onder een holle boomstronk door te lopen. Eens in het gebied zal men zijn verbeelding de vrije loop kunnen laten. De blikvanger wordt de Wildwood Tree, een unieke boom waar de hele dag door optredens plaatsvinden. De boom is getooid met duizenden vlinders die dansen in de wind. Elke avond zal een show plaatsvinden, waarbij de vlinders oplichten en de zone mooi kleuren.

 

De zes attracties

 

  • Dragonflier: dit wordt een hangende achtbaan, gebouwd door Vekoma.
  • Black Bear Trail: Hier zal je op de rug van een beer een rondritje kunnen maken, de attractie is te vergelijken met een ponyride.
  • Sycamore Swing: Dit wordt een schommelboot die als thema een blad krijgt dat naar beneden dwarrelt.
  • Treetop Tower: Dit wordt een uitkijktorentje, waarbij je plaatsneemt in een soort ballon.
  • The Mad Mockingbird: Dit wordt een soort zweefmolen, waarbij je de bakjes zelf omhoog kan laten gaan door de vleugels te richten.
  • Frogs and Fireflies: Dit wordt een gekende kikkermolen, waarbij de kikkertjes ronddraaien en sprongetjes maken.

Verder komt er een groot indoorgebied, waar kinderen kunnen spelen op speeltuigen, glijden van glijbanen en heel wat meer. Een hapje eten kan in het nieuwe restaurant Till & Harvest.

[Not a valid template]

 

Bron en foto’s: Dollywood