Bobbejaanland wordt voor even Yesterdayland

Op zondag 26 augustus werd Bobbejaanland weer voor een dag Yesterdayland, een waar festival voor liefhebbers van golden oldies. In het park werden meerdere podia opgesteld, waarop talloze artiesten het beste van zichzelf kwamen geven.

 

Wij als Themeparkfreaks mochten ons afgelopen zondag weer even terug in de jaren 1950,1960 en 1970 laten katapulteren. Met Yesterdayland transformeerde het Plezantste land voor een dag in het muzikaalste land.

 

Welkomplein

Doorheen het park stonden meerdere podia opgesteld, elk in een eigen thema. Op het welkomplein werden bezoekers onthaald door de band Diamond On The Rocks, die de stemming erin brachten met klassiekers. Later kwam op het plein de wagen te staan van wijlen Bobbejaan Schoepen, oprichter van het park.

 

60’s Stage

Op het Sixties Stage, welke opgesteld stond in Adventure Valley vlakbij Revolution, brachten meerdere bands de jaren 60 weer tot leven. Op het podium stonden onder andere de Bonanzas met gastartiest Dave Berry en The Story Of Roy Orbison bracht de muziek van Roy Orbison. Ook trad Chris Andrews hier op en de Equals. Als laatste kwam Elvis Presley weer tot leven door: Remembering Elvis Presley by Bouke.

 

70’s and 80’s Stage

Vlakbij achtbaan Typhoon kwamen de jaren 70 en 80 weer tot leven. Time Bandits mocht hier alles op gang trekken, gevolgd door Night Fever, die de hits van de Beegees brachten. Ook kwamen enkele grote artiesten aan de beurt als Gerard Lenorman, Raymond van het Groenewoud en Dana Winner en Frank Boeien. Later op de avond werd het plein brak het feest helemaal los met The Three Degrees en The Rubettes.

 

Lage Landen Podium

Op het Lage Landen Podium stonden artiesten uit België en Nederland die de nodige ambiance in de arena van het park brachten. Het feestje werd op gang getrokken door Willy Sommers, gevolgd door Jan en Anny van BZN. Robby Longo zorgde voor een streepje Country in het park en Sandra Kim toonde dat ze na haar succesvolle Eurosong deelname nog steeds ambiance in de keet kan brengen. Verder kwamen de Gibson Brothers op het podium het beste van zichzelf brengen net als Danny Fabry. En wie kan er nog meer ambiance brengen dan Gerard Joling, Frans Bouwer en Sammeke Goris?

 

History Theater

In de theaterzaal van het park, waar ooit Bobbejaan Schoepen zelf zijn bezoekers entertainde, mocht op deze dag Willem Vermandere tweemaal optreden. Hij ontving hier ook een Lifetime Achievement award uit handen van Showbizz Bart, de burgemeester van Kasterlee en ,zoon van Bobbejaan, Jackie Schoepen.

 

Retro village

In het Cowboydorp, het hart van het park, kon je behalve optredens van The Marks, Along Comes Mary en Blue Moon Trio, dansinitiaties volgen om zelf de Boogiewoogie te dansen. Een echte Rockabilly sfeer dus. 

 

Randanimatie

Behalve de podia kon je doorheen het park ook heel wat andere animatie vinden. Zo een ware Oldtimer expo en kon je op het Dag Allemaal plein genieten van barbecue en leuke muziek. De dag werd afgesloten met een meer dan oorverdovend vuurwerk.