Djurs Sommerland sloopt attractie Ørnen

In Djurs Sommerland zijn de werkzaamheden begonnen voor de bouw van een nieuwe thrillride, die volgend seizoen geopend wordt. Jammer genoeg blijkt hier een andere attractie voor te moeten wijken, namelijk de Huss topple tower Ørnen.

 

Het Deense pretpark Djurs Sommerland kondigde onlangs de komst aan van Tigeren, een gyro swing‑attractie van Intamin. Deze gigantische pendelschommel zou de grootste van het land worden en openen in 2019. Tigeren zal in de nieuwe Aziatische zone gebouwd worden, waar dit jaar ook een kinderachtbaan opende.

 

 

Afscheid van Ørnen

 

 

Voor de bouw van Tigeren wordt momenteel een andere attractie ontmanteld, de topple tower Ørnen. Deze attractie, vervaardigd door Huss, was één van de weinige nog werkende exemplaren van dit attractietype. Ze opende in 2006.

 

 

De topple tower verliest een van de laatste exemplaren

De topple tower-attractie werd gebouwd door het Duitse bedrijf Huss. Het eerste exemplaar werd geopend als El Volador in het Belgische park Bellewaerde. De exemplaren gebouwd in Walygator Prc en Dollywood gingen enkele jaren geleden al tegen de vlakte en het exemplaar van het Canadese park Marineland staat al jaren werkloos in het park. Een ander exemplaar is onduidelijk of deze nog in werking is, aangezien die niet meer terug te vinden is op de site van het Chinese park Mysterious Island.  De Topple Tower uit Walygator kwam in 2017 terecht in Dragon PArk in Vietnam, maar ook daar lijkt die al een hele tijd werkloos te zijn. 

Het is dus best mogelijk dat Bellewaerde nu het allerlaatste exemplaar in huis heeft.

 

 

 

Bronnen: Djurs Sommerland, Wikipedia

Foto: Djurs Sommerland