Europa-Park heropent dinosaurus darkride

In het Duitse Europa-Park ging afgelopen weekend een vernieuwde attractie open voor het publiek. Het gaat over de darkride Universum der Energie, die voortaan door het leven zal gaan als Madame Freudenreich Curiosités. Een onride video ging eveneens viraal.

 

Universum der Energie opende in 1994 haar deuren voor het publiek. In deze darkride stelen verschillende animatronics van dinosaurussen de show. Vorig jaar ging de attractie tijdelijk dicht voor een groot onderhoud en een heropwaardering die ongeveer tien maanden heeft geduurd. Vandaag konden bezoekers van Europa-Park voor het eerst plaatsnemen in de vernieuwde attractie.

 

 

De animatronics (of de dinosaurussen) kregen een nieuw likje verf en zien er nu veel vrolijker uit. Niet enkel omwille van hun nieuwe kleurtjes, maar vooral omdat ze nu niet meer de intentie hebben om bezoekers angstig te maken. Madame Freudenreich Curiosités vertelt het verhaal over dinosaurussen die een vrouwtje helpen met het huishouden, tuinieren en feestjes organiseren.

Bezoekers van de attractie nemen plaats in een draaibare gondel die gemonteerd werd op een endless chain transportsysteem. Dit betekent dat alle gondels aan elkaar vastzitten en samen een ‘eindeloze’ trein vormen. Hierdoor ligt de capaciteit erg hoog. Bezoekers stappen namelijk voortdurend in en uit de attractie.

Madame Freudenreich Curiosités bevindt zich in het Franse themagebied, nabij de overdekte achtbaan Eurosat. Deze achtbaan werd quasi gelijktijdig onder handen genomen. Eurosat werd echter helemaal gesloopt en heropgebouwd en zal voortaan Eurosat – CanCan Coaster gaan heten. Meer info kan je hier terugvinden.

 

Bronnen: Europa-Park; Youtube