Uitgelicht: Rasender Tausendfüßler – Erlebnispark Tripsdrill

Met Rasender Tausendfüßler opende Erlebnispark Tripsdrill destijds haar eerste achtbaan. Deze gekke duizendpoot kronkelt sindsdien doorheen haar parcours. Voor de bouw werd in 1986 beroep gedaan op de Duitse bouwer Zierer.

 

 

Erlebnispark Tripsdrill, gelegen in het Duitse Cleebronn opende met Rasender Tausendfüßler (Racende Duizendpoot) haar allereerste achtbaan. Het werd eentje van de Duitse bouwer Zierer. Het park koos voor een baan van het type Tivoli – Large, een zeer populair type in die tijd. Deze duizendpoot is al te betreden vanaf 3 jaar met begeleiding van een ouder. Dat maakt het een ideale instapcoaster.

Rasender Tausendfüßler heeft een hoogte van 8 meter, een lengte van 360 meter en behaald een snelheid van 36 km/h.