Tweede zeehond van het seizoen voor SEA LIFE Blankenberge

De tweede zeehond van deze zomer werd opgevangen in Knokke-Heist. Ook hier gaat het om een gewone, mannelijke zeehond die te vroeg van z’n mama werd gescheiden. Gelukkig hebben niet alle zeehonden nood aan hulp, enkel de zeehonden die zich niet kunnen opkrullen in de vorm van een banaan (hoofd en staart omhoog).

 

Te jong

“Het gaat net als de pup van vorige week woensdag om een jong dier. De pup is amper 3-6 weken oud en weegt slechts 11,6kg. Ook deze pup heeft alleen geen kans op overleven.”, vertelt Jonathan Meul, dierenverzorger in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge.

 

Wanneer heeft een zeehond hulp nodig?

In de zomerperiode is er opmerkelijk meer volk aan de kust die het nog niet gewoon is om zeehonden op het strand te spotten. SEA LIFE benadrukt graag dat niet alle zeehonden op het strand nood hebben aan een opname in het zeehondenopvangcentrum. Als de zeehond zich mooi kan opkrullen in de vorm van een banaan, hoofd en staart omhoog, dan is de zeehond niet in nood. In dat geval hou je best een afstand houden van minimum 10 meter om het dier voldoende te laten rusten.