Nieuwe mascottes en show in Bobbejaanland

Cowboy Town bestaat dit jaar 40 jaar in Bobbejaanland en dat wordt volop gevierd. Om de verjaardag op te vrolijken kwamen er sinds kort enkele nieuwe mascottes en kreeg Bobbie eveneens een nieuw pak aan. Deze mascottes treden samen op tijdens een show in Cowboy Town. Verder is ook de stuntshow Wicked Wheels opnieuw in het park te zien, waarbij stuntmannen doorheen de arena racen en halsbrekende stunts uithalen

 

Cowboy Town Celebrations

Al 40 jaar is Cowboy Town te vinden in Bobbejaanland. Een themagebied dat oprichter en zanger Bobbejaan Schoepen nauw aan het hart lag. Doorheen de jaren veranderde er in dit gebied wel het een en ander, maar de Westernsfeer bleef volop aanwezig. Dit jaar zagen we al hoe dit gebied gerenoveerd werd en er een nieuwe speeltuin kwam voor de kinderen, maar sinds afgelopen weekend vindt er ook dagelijks tweemaal de Cowboy Town Celebrations show plaats.

 

Voor deze show kwamen er nieuwe mascottes naar het park. Zo kreeg Bobbie een nieuwe look en nieuwe vriendjes als Jodie,  een paard genaamd Buck en een cactus. In de show wordt stiekem een verjaardagfeestje georganiseerd voor Bobbie door zijn vriendjes.

 

Tijdens de show ontdek je een beetje meer over de geschiedenis van Cowboy Town en komen meerdere liedjes aan bod van oprichter Bobbejaan Schoepen, die in een modern jasje gestopt werden. Ook voor dans en humor wordt in deze show gezorgd. Zo komen er enkele handpoppen als een gier, ezel en een varken aan bod, die voor de grappige noot zorgen.

 

Voor de show worden de Bobbie en zijn vriendjes doorheen het park gereden in een parktreintje, waar enkele kinderen mee mogen instappen. Na de show vindt er een meet en greet plaats, waarbij bezoekers met de mascottes op de foto kunnen gaan bij het nieuwe fotopunt naast Speedy Bob.

 

De show vindt tweemaal per dag plaats, op zaterdag en zondag, om 13 uur en 15 uur. De show loopt nog tot en met 19 augustus.

 

 

Wicked Wheels

In de Arena staat dit jaar opnieuw het Folco Stuntteam klaar om halsbrekende stunts uit te halen. Deze show brengt snelle wagens en motors naar het park, die al driftend en springend doorheen de Arena racen. Op twee wielen rijden? Ook dat is geen probleem voor dit team, zelfs niet met een tractor.

Wicked Wheels loopt nog tot en met 23 augustus 2018 en wordt twee tot driemaal per dag opgevoerd.

 

Foto’s: Bob Van Dyck – Themeparkfreaks

Filmpjes: Mark Timmermans – Themeparksnews