Fotoalbum: Toverland – opening Port Laguna en Avalon 2018

Op 5 juli 2018 verzamelden pers en genodigden bij de nieuwe ingang van Toverland, om samen de opening te vieren van Port Laguna en Avalon. Port Laguna is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. Magie staat in dit Mediterraanse entreegebied centraal: met een toverstaf kunnen bezoekers hier écht toveren. Aan de boulevard liggen shops, horecapunten, spellen, de interactieve magiezijn-show en de iconische vuurtoren Solaris. Vanuit hier kunnen bezoekers de overige themawerelden van Toverland ontdekken.

Wie het Avalon van Toverland en tovenaar Merlijn betreedt, wordt ook hier meteen meegezogen in een mooie sfeer met als blikvangers de achtbaan Fēnix en de boottocht Merlin’s Quest. In dit gebied werd veel gebruikgemaakt van rotsen en uiteraard water. De achtbaan kronkelt doorheen het gebied en straalt een bepaalde sexyness uit. Wie de achtbaan berijdt, wordt van zijn of haar sokken geblazen, want dit is een baantje om u tegen te zeggen. We deden in het verleden al meerdere wing coasters in andere parken, maar deze vuurvogel deed ze allemaal verbleken door de pittige rit die je voorgeschoteld krijgt.

Een rustigere attractie werd Merlin’s Quest, waarbij je doorheen het gebied vaart, maar ook een darkridegedeelte kan ontdekken. Dit stukje neemt je mee in een magische sfeer door het gebruik van animatronics, mist en heel wat ander moois.