Grootste Mega Coaster van Europa feestelijk geopend in Energylandia

Europa heeft er een nieuwe topachtbaan bij! Het Poolse pretpark Energylandia opende dit weekend de hoogste en snelste Megacoaster van Europa. Een belangrijke dag voor Energylandia, Polen en zelfs Europa. Hiermee wordt het Europese record na 6 jaar opnieuw verbroken.

 

Het was zaterdag 14 juli om 20 uur dat Hyperion feestelijk geopend werd. Verschillende mensen maakten een futuristische dans die paste in het ruimtethema van de achtbaan. Hierna mochten genodigden het eerste ritje maken.

 

Hyperion werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en is speciaal op maat gemaakt voor Energylandia. De rollercoaster is maar liefst 77 meter hoog en heeft een drop van 80 meter. De first drop heeft een hellingsgraad van 84 graden en eindigt in een tunnel die 3 meter onder de grond ligt. Terwijl de trein door deze tunnel raast, wordt er een snelheid bereikt van 142 km/u! Hierdoor is het de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan in de wereld met een klassieke kettinglift. Er kunnen 1.500 personen per uur een ritje maken op deze 1.450 meter lange achtbaan.

 

Na de spectaculaire first drop die eindigt in een tunnel, volgt een ‘Ejector Airtime Hill’ en een ‘Twist and Dive’-element waarbij de bezoekers tegen hoge snelheid richting de grond rijden. Na dit element volgt een ‘High-speed Overbanked Hill’, een ‘Offset Speed Bump’, een ‘Flooter Airtime Hill’ en een ‘Panoramic Wave Turn’. De rit vervolgt met een ‘Speed bump’ en ‘Stengel Dive’, om vervolgens met een overbanked turn in ‘Double S-Curves’ terecht te komen. Tot slot eindigt de rit met een ’S-Hump With Airtime’ en een ‘Ejector Airtime Hill’ met watereffecten. Wil je weten wat Intamin hier allemaal mee bedoelt, dan kan je best onderstaande video bekijken, die zowel een offride- als een onride video van de achtbaan laat zien.

 

Hyperion is de grootste Mega Coaster van Europa. Op gebied van snelheid en hoogte verbreekt deze achtbaan het 6 jaar oude Europese record van Shambhala in het Spaanse PortAventura World Resort. Hyperion is 1 meter hoger en de drop is 2 meter dieper. De snelheid wordt met 8 km/u verbroken. Shambhala werd gebouwd door Bolliger & Mabillard, terwijl Hyperion gebouwd werd door Intamin Amusement Rides.

 

Alle details over Hyperion kan je hier ontdekken.

 

Bron: Energylandia