Gardaland Magic Halloween komt er weer aan

Het meest “schrikbarend grappige” feest van de herfst komt er weer aan, Gardaland Magic Halloween! Zoals inmiddels traditie is, wordt het Park vanaf 6 oktober elk weekend van de hele maand tot aan het lange weekend van Allerheiligen – van 31 oktober tot en met 4 november – in een heel nieuw jasje gestoken, klaar om haar bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden, met kippenvel…van puur amusement!

 

Groot en klein worden verwelkomd in de straten van het park door vele kleurrijke versieringen in thema: van de klassieke pompoenen tot verontrustende grafkisten, van hooibergen tot enorme spinnenwebben en een luguber maar geestig kerkhof. Tussen de meer dan 40 attracties van het Park kom je monsters van alle soorten tegen: enge zombies, afschrikwekkende mummies, bibberende skeletten, angstaanjagende vampiers, geestige spoken, griezelige spinnen en vleermuizen, rare tovenaars en allerlei louche figuren, die allemaal bijeenkomen om samen het feest te vieren dat uit Amerika is overgewaaid, en dat inmiddels door iedereen over de hele wereld gevierd wordt.

 

Na het grote succes van de afgelopen jaren heeft Gardaland besloten om de toegang tot het park dit jaar weer aan te bieden voor de speciale prijs van 15 euro aan wie die als monster verkleed komt op de eerste openingsdag op 6 oktober. Maar let op: alleen wie “van top tot teen” als monster verkleed komt, kan van dit voordeel gebruik maken. En wie nog niet goed weet hoe zich te verkleden, maar toch helemaal in de feeststemming wil komen, staan er op het plein Piazza Valle dei Re grimeuses ter beschikking voor een perfecte Horror Make-Up.

 

Het belangrijkste moment van Gardaland Magic Halloween is zoals elka jaar de onmisbare Halloween Party van 31 oktober. In de engste nacht van het jaar, van 19.00 tot 24.00 uur, gaan alle bezoekers en monsters van het Park uit hun dak gaan op een spetterend feest onder de sterren van Piazza Valle dei Re, geanimeerd door een fantastische dj-set.

 

De aftrap van deze feestelijke dagen wordt zoals altijd gegeven door deWelcome Show van Prezzemolo die onder begeleiding van grappige vampiers bij de opening van de toegangshekken alle bezoekers welkom heet en ze meteen in de juiste stemming brengt. Maar Halloween is ook muziek: in de straten van het Park klinken de tonen van de curieuze Mostro Band (Monster Band), met 5 bandleden helemaal in thema “graaf Dracula”, die groot en klein vermaken!

 

Er zijn talloze shows in het Halloweenthema die de hele dag door onze gasten verrassen met live-optredens, en grappige performances die je kippenvel bezorgen!

In het theater Teatro della Fantasia wordt een nieuwe familieshow opgevoerd “Wie is er bang in het donker?” Waarin de techniek “black art” wordt benut, oftewel een zwart theater: wat gebeurt er als al het licht uit gaat? Welke mysterieuze wezens bewegen er in de schaduw? De opening van een magisch boek ontketent een overvloed aan huiveringwekkende kleine monstertjes en leuke verrassingen, waaronder de supergrappige mime-clown Pass Pass.

In Gardaland Theatre kun je “Horror Hotel” bijwonen, een originele musical in het Halloweenthema en “live” gezongen: de directeur van het Horror Hotel begeleidt de bezoekers op ontdekking van de vreemde gasten die in de kamers overnachten: van de bevreesde zwarte weduwe en haar dochters tot de onwaarschijnlijke en rare chef-koks… de choreografieën, muziek en liedjes zijn speciaal geschreven voor deze splinternieuwe live-show. In de Hawaii Arena is de hulp van de allerkleinste toeschouwertjes heel belangrijk voor Prezzemolo, Aurora en Ti-Gey om de boosaardige heks Zenda te verslaan.

Ter afsluiting van de dag begint om 17.40 uur vanaf Piazza Camelot, de Halloween Parade, een grappige en meeslepende optocht met monsters, heksen, geesten en skeletten, die door de straten van het Park trekt en om 18.00 uur aankomt in Piazza Valle dei Re waar je kunt genieten van een absoluut spectaculaire eindshow!

 

Tijdens Gardaland Magic Halloween is het Park open van 10.00 tot 18.00 uur behalve op 31 oktober, dan is het Park wel tot 24.00 uur open.

 

Maar het amusement van Gardaland Magic Halloween houdt niet op bij het Park!

Ook Gardaland SEA LIFE Aquarium wordt versierd met monsterlijke decors en thema-omgevingen, voor een wel heel bijzonder Halloweenaquarium. Tussen dreigende haaien en verontrustende piranha’s leren de gasten ook de bijzondere Napoleonvis kennen die nog maar pas in het water van het oceaanaquarium rondzwemt. Bovendien wordt er in oktober in Gardaland Magic Halloween, om 13.00 uur en om 17.00 uur, in de bioscoop van het Aquarium een leuk spel gespeeld om de monsterlijkste en vreemdste zeewezens te leren kennen.

In de maand oktober is Gardaland SEA LIFE Aquarium alleen open op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag (de openingstijden kun je vinden op de website gardalandsealife.it). Op 31 oktober wordt de openingstijd verlengd tot 21.00 uur. Tijdens het lange weekend van Allerheiligen, van 1 tot en met 4 november, is het open van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Voor wie ook ‘s nachts nog van de halloweenfestiviteiten wil genieten, bieden Gardaland Hotel en Gardaland Adventure Hotel speciale arrangementen voor een heerlijk weekendje griezelen.

 

Voor overnachtingen van 6 oktober tot en met 4 november 2018 biedt Gardaland Hotel, tijdens de openingsdagen van het Park, een arrangement met overnachting in een classic standard kamer (kamerbezetting: 2 volwassenen + 1 kind van 3 t/m 12 jaar). Het arrangement is inclusief: overnachting met ontbijtbuffet, Scary Welcome-versiering (welkom in het teken van Halloween met ballons, decoraties, snoepjes en een kleine verrassing om mee te kunnen doen met de enge en grappige sferen van het feest van de monsters), 1 Prezzemolo-knuffel op de kamer, diner buffet in het Wonder Restaurant inclusief water en frisrank, combinatieticket (1 entree voor Gardaland Park en 1 entree tot Gardaland Sea Life Aquarium) per persoon. Arrangement vanaf 396,00 per kamer per nacht.

 

Ook Gardaland Adventure Hotel biedt van 6 oktober tot en met 4 november, tijdens de openingsdagen van het Park, de mogelijkheid om in een themakamer te overnachten (kamerbezetting: 2 volwassenen + 1 kind van 3 tot en met 12 jaar). Het arrangement is inclusief een overnachting met ontbijtbuffet, minibar bij aankomst, diner in het Tutankhamon Restaurant (exclusief drankjes), themakit op de kamer, combinatieticket (1 entree voor Gardaland Park en 1 entree voor Gardaland SEA LIFE Aquarium) per persoon. Arrangement vanaf € 530,00 per kamer per nacht.

 

Voor informatie en boekingen info@gardalandholidays.it   www.gardalandholidays.it