Nieuwe Mexicaanse toegangszone voor Bellewaerde

Bellewaerde heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. In deze vergunning lezen we dat het park plannen heeft om de oude ingang aan het Mexico plein, vlak achter de Boomerang, te vernieuwen. Het huidige gebouw, dat te klein en te gedateerd is, wordt gesloopt.

 

Om bezoekers van parking C een volwaardige toegang te bieden aan het park wordt dus de oude ingang gesloopt, en komt er een nieuw gebouw alsook wordt de omgeving errond heraangelegd. Parkbezoekers zullen eerst verzamelen op een plein voor een security controle. Eens ze door een metaaldetector zijn komen ze terecht op een 2de plein. De controle gaat door onder een overkapping, met een lokaal voor de security mensen. Op het lokaal komt een toren, welke als herkenningspunt zal dienen voor mensen op de parking.

Op het 2de plein bevinden zicht dan de kassa’s, toiletten en een infopunt. Vervolgens gaan ze dan onder een luifel doorheen de ticket control. Eens daar voorbij komen ze op een 3de plein met fontein en koffieshop, lockers, souvenirwinkel en ook het infopunt. Het geheel zal een Mexicaanse uitstraling krijgen. Op de plannen kan je ook zien dat er een hondenkennel aanwezig zal zijn.

Het is voorlopig nog niet bekend wanneer deze plannen uitgevoerd zullen worden.

 

Bronnen en foto’s:  Omgevingsloket, Bellewaerde, pretparken.be