Uitgelicht: Mammut – Erlebnispark Tripsdrill

Mammut is een houten achtbaan in Erlebnispark Tripsdrill. Deze baan opende in 2008 en was destijds de enige houten achtbaan voor dat deel van Duitsland, tot Europa-Park de houten achtbaan Wodan Timbur Coaster opende.

Mammut is een houten achtbaan die tot stand kwam door een samenwerking van meerdere bedrijven. De achtbaan is gebouwd door Ingenieur-Holzbau Cordes en ontworpen door Ingenieur Büro Stengel GmbH. De treinen en andere techniek is geleverd door Gerstlauer. Ingenieur Holzbau-Cordes werkte voorheen al aan Europese toppers als Colossos in Heide Park en Balder in Liseberg, beide banen van de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides.

Wie denkt dat de naam Mammut gekozen is naar het uitgestorven dier heeft het mis, de naam komt namelijk van de Mammutbäume, de Duitse benaming voor de boomsoort Sequoia. Vandaar ook het zagerij thema dat je terugvindt in de wachtrij en het darkride stukje vlak voor de kettinglift.

Mammut is een bijzonder soepele achtbaan met een hoogte van 30 meter en een lengte van 860 meter, goed voor een snelheid van 90 km/h.