Efteling zoekt minderjarige DTP’ers, proppers en koekenbakkers

Op de Dag van het Sprookje, startte de Efteling met een bijzondere arbeidsmarktcampagne. De Efteling roept kinderen op zich aan te melden voor een aantal sprookjesachtige bijbaantjes. Van DTP’er (DrakenTandenPoetser) tot prinsessenjurkentester en van propper tot Pirañaverzorger, stuk voor stuk echte must do taken om het attractiepark iedere dag weer klaar te maken voor de gasten van de Efteling. “We zien dat kinderen tijdens de zomermaanden veel tijd over hebben als ze niet naar school hoeven. Normaal gaan kinderen dan op vakantie, gamen of buiten spelen, maar deze tijd kunnen ze ook goed besteden aan klusjes die in ons park gedaan moeten worden”, aldus Mijke Broeders (Manager HR).

 

De Efteling is een Wereld vol Wonderen voor iedereen. Met deze speciale kidscampagne grijpt de Efteling op een ludieke manier de aandacht van kinderen. Er worden duizenden aanmeldingen verwacht op de vacatures. Vijftien kinderen worden geselecteerd om daadwerkelijk de vacante klussen uit te komen voeren. Als de klus is geklaard mag de jonge medewerker van een welverdiend dagje Efteling genieten met het gezin.

De bijzondere vacatures zijn te vinden op LinkedIn en de andere social media kanalen van de Efteling. Kinderen kunnen zich vanaf dan aanmelden voor één van de vijftien sprookjesachtige klussen op efteling.com/eftelingzoekt. De nieuwe werknemers gaan deze zomer nog aan de slag in de Efteling.

 

Dag van het Sprookje

Ieder jaar wordt op 7 juli de Dag van het Sprookje gevierd. De Efteling vraagt hiermee jaarlijks op de zevende van de zevende extra aandacht voor sprookjes. Het getal zeven wordt veel gebruikt in sprookjes, bijvoorbeeld de zeven geitjes, zeven dwergen of zevenmijlslaarzen. Sprookjes, sagen, legenden en verhalen blijven de basis vormen voor attracties in de Efteling. Met 29 sprookjes in het Sprookjesbos, twee sprookjesboeken en prentenboeken van Pinokkio, Roodkapje en Sneeuwwitje staat de Efteling bekend als ‘Hoeder van het sprookje’.