Saoedi-Arabië krijgt een Six Flags park

De Six Flags groep en het Public Investment Fund (PIF), een investeringsbedrijf, slaan de handen in elkaar om een Six Flags park te openen in de hoofdstad van Saoedi-Arabië Riyad. Six Flags sloot een akkoord met het PIF, het bedrijf dat het Six Flags park gaan ontwerpen, bouwen en uitbaten.

 

In 2022 zal Saoedi-Arabië een Six Flags park krijgen. Het park zal gebouwd en uitgebaat worden door het Public Investment Fund (PIF), een investeringsbedrijf dat grootse plannen heeft in de hoofdstad Riyad. Hier gaat men namelijk een entertainmentcomplex uitbouwen bestaande uit het pretpark en heel wat sport en culturele faciliteiten. Het complex zal door het leven gaan als Qiddiya.

 

 

Volgens het PIF is de entertainment sector een belangrijke stap in de transformatie van de economie in Saoedi-Arabië. Op deze manier zal het Six Flags park en andere gelijkaardige investeringen zorgen voor heel wat werkgelegenheid voor de jeugd.

 

Bron en foto: Six Flags, PIF