Energylandia thematiseert Family Boomerang achtbaan

Het Poolse pretpark Energylandia heeft de afgelopen maanden hun Boomerang Coaster grondig gethematiseerd. De achtbaan opende vorig jaar in het pretpark, samen met nog twee andere achtbanen. Eerder dit jaar opende al de grootste watercoaster ter wereld. Later in 2018 volgt nog de opening van de grootste megacoaster van Europa.

 

In amper een week tijd werd vorig jaar de volledige achtbaan opgebouwd. Alle stukken track werden snel aan elkaar gezet zodat de achtbaan vorig jaar al kon openen. De afgelopen maanden heeft het park gebruikt om de thematisering van de achtbaan te voltooien. Boomerang Coaster werd volledig gebouwd rond en door een huisje. Het station is gelegen op het gelijkvloers van het huisje. Hier stappen alle bezoekers in- en uit. Ook op het einde van het parcours gaat de achtbaan opnieuw door het gebouw, ditmaal door de bovenverdieping. De Boomerang Coaster heeft een opvallende, paarse kleur.

 

De attractie is een “Family Boomerang Coaster”, gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan heeft een hoogte van 23 meter en een snelheid van 60 km/u. Het parcours van 208 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. De Boomerang Coaster is één van de drie nieuwe achtbanen van vorig seizoen. Ook werden er nog verschillende waterattracties en familieattracties geopend. 

Alles wat je moet weten over de achtbaan vind je hier terug.

 

Dit jaar opende Speed Water Coaster, een watercoaster van 50 meter hoog die een snelheid haalt van 110 km/u. De achtbaan evenaart hiermee het snelheid- en hoogterecord van de watercoasters. Tijdens de rit vaart het bootje deels op het water en rijdt het deels over achtbaantrack.

 

Later dit jaar zal Hyperion openen. Dit is de snelste en hoogste megacoaster van Europa. De achtbaan is gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en zal een snelheid van 142 km/u behalen. Hyperion is 77 meter hoog en heeft een drop van 80 meter, die in een tunnel van drie meter onder de grond verdwijnt. De first drop heeft een hellingsgraad van 84 graden en ziet er bijzonder spectaculair uit.