Video toont zware schade in Europa-Park na brand gisteren avond

Er zijn verschillende video’s en foto’s opgedoken die de zware brandschade laten zien van het drama dat zich gisterenavond afspeelde in Europa-Park. Er brak brand uit in de darkride Piraten in Batavia in het Nederlandse themagebied maar al gauw sloeg de brand over naar het Scandinavische gebied.

 

Ongeveer 25.000 bezoekers moesten het park uit voorzorg verlaten. De rookwolk die door het vuur ontstond was kilometers ver te zien. 500 hulpverleners waarvan 250 brandweerlieden kwamen ter plaatsen om de brand onder controle te krijgen. Daar slaagde ze gisteren avond laat in, maar ze konden niet verhinderen dat een groot deel van het Nederlandse en Scandinavische gebied verloren ging.

Vandaag ging het park gewoon opnieuw open om 9 uur zoals gepland ondanks dat de brandweer nog steeds aan het nablussen is. Er hangt ook nog een harde rookgeur in het park. Alle evenementen die gepland stonden gaan gewoon door.

Een aantal attracties zijn wel gesloten zoals: de Koffiekopjes, Piraten in Batavia, Dschungel-Flossfahrt, Fjord-Rafting, Reise Nach Rulantica – Preview Center, Ballpool en de Kindermusical. Ook een aantal horeca zaken zijn nog gesloten. Het gaat om Restaurant Bamboe Baai & Bamboe Baai Show, Fjord Restaurant, Molencafé, Colonial Food Station en het Friethuys. Het Foodloop restaurant was in de voormiddag gesloten, maar is ondertussen ook geopend.

De piratenboot Vindjammer werd vandaag tegen alle verwachtingen in, wel geopend. Net zoals de monorail die rond de middag geopend werd. Wie een ritje maakt op deze attractie krijgt een goed beeld van de schade die de felle brand heeft veroorzaakt.

 

 

 

 

 

Applaus voor de brandweermannen:

 

 

 

Bronnen: Europa-Park, Looopings

Foto’s: Looopings, Europa Park Fans Page