Disneyland Parijs Insid’Ears brengt heel wat nieuws

Disneyland Parijs heeft ervoor gekozen om geïnteresseerden met een groot online platform beter te informeren. Op vrijdag 18 mei 2018 is de fanclub voor genodigden, zoals Disney het zelf noemt, officieel gelanceerd. In dit artikel laten we jullie per onderwerp iets meer weten van wat aangekondigd is voor ons Europese Disney resort!

 

Mickey’s PhilharMagic

Disneyland Parijs wil af van ongebruikte theaterzalen! Hierdoor komt er terug een 4D-film te spelen in het Discoveryland Theatre. Op deze plek speelde voorheen Captain EO, Honey I Shrunk The Audience en recent nog, Path of the Jedi.

Mickey’s PhilharMagic is een stereoscopische film die al te zien is in Magic Kingdom in Orlando, Hong Kong Disneyland & Tokyo Disneyland. Mickey Mouse wil een concertvoorstelling houden en vraagt zijn vrienden om hulp. Maar bij die laatste stap begint het mis te lopen!

 

In deze show komen verschillende Disneyklassiekers voor zoals Be Our Guest (Belle en het beest), Part of Your World (De kleine zeemeermin) en A Whole New World (Aladdin). Uiteraard is dit niet het volledige repertoire!

Deze show staat gepland voor Oktober 2018!

 

Big Thunder Mountain

Er blijven steeds maar opknapbeurten gebeuren bij deze attractie en nu weten we er ook de reden voor. Blijkbaar laat een van de effecten tijdens de laatste lifthill het vaak afweten. Een gaslek zou aan de basis liggen van dit probleem en men hoopt dit euvel snel op te lossen. Het grootste probleem is dat de leidingen onder de Rivers of the Far West liggen. Het is bijzonder moeilijk om hieraan te werken zonder de poel terug leeg te pompen. Het park zoekt nog naar alternatieve oplossingen.

 

Mark Twain

Het is al een eind geleden dat we de twee boten op de Rivers of the Far West zagen rondvaren. Momenteel vaart de Molly Brown alleen haar rondjes op het meer, maar vanaf 2020 wordt ze terug vergezeld door haar zusterschip, de Mark Twain Riverboat! Dit schip stond al sinds 2011 in het droogdok en stond te verkommeren. Disney heeft er nu eindelijk genoeg van en het schip wordt gerestaureerd, zodanig dat beide schepen terug met trots hun rondjes kunnen varen!

 

Phantom Manor

De renovaties van Phantom Manor gaan onverminderd door. Er is een filmpje gepubliceerd met een teaser van wat er allemaal gepland is.

 

 

Ook komt de Halloween Cavalcade met een nieuwe float gethematiseerd naar Phantom Manor. Mickey zal hierop in drie verschillende kostuums te zien zijn!

 

Ratatouille

Slecht nieuws voor fans van de Ratatouille darkride in het Walt Disney Studios park! Er zijn grote problemen met de vloeren ontdekt en deze worden vanaf augustus tot december aangepakt! De attractie zal dus 4 à 5 maanden buiten dienst zijn!

 

Algemene renovaties

Veiligheid en renovaties gaan onvermoeid verder in Disneyland Parijs! Zowel de Tower of Terror als het kasteel kan zich aan een facelift verwachten. Ook wordt het Disneyland Hotel niet gespaard. Na de grootscheepse renovatie van Disney’s Hotel New York naar The Art of Marvel begint men in 2020 aan het Disneyland Hotel.

Ook ontsnapt Disney Village niet aan het alziend oog van Disney! Hiervoor is er voor 90% een plan klaar om van dit gebied een beter gebied te maken; meer in lijn met Disney Springs in Walt Disney World! Hierover verwachten we meer nieuws van zodra de plannen 100% vastliggen!

 

Merchandise

Met het aankomende seizoen van Marvel Summer of Super Heroes zal Disney heel wat signature snacks introduceren. Op de foto zien we ondermeer de populaire Infinity Gauntlet beker uit Anaheim.

 

Dit is nog niet alles. Het exclusieve boek van Pirates of the Caribbean – 50th Anniversary zal binnenkort beschikbaar zijn in de winkels van Disneyland Parijs. Ook volgt er dit najaar een boek over Phantom Manor.

 

Met Mickey’s 90ste verjaardag, die in oktober van start gaat, komt er ook heel wat merchandising. Gaande van grote Cupcakes bij ieder themaland tot speciale oortjes, puzzels en nog veel meer!

 

Mickey’s Big Band show

Deze zeer populaire show komt dit jaar terug met een vernieuwd einde! Deze show kwam vorig jaar als een klap bij heldere hemel. Er werd amper slechte commentaar op gegeven. Dat deze show ons terug zal verwelkomen kon bijna niet anders. De show wordt wel verplaatst van het Hyperion Theatre naar het Production Courtyard in WDS!

Nog een andere show vanuit ons Disneypark, namelijk Mickey & the Magician, is zeker niet onopgemerkt gebleven. Deze publiekstrekker is binnenkort ook te zien in Walt Disney World!

 

Serviceniveau

Daniel Delcourt kwam er, na een bezoekje in Anaheim, achter dat het serviceniveau in Disneyland Parijs veel beter kan! Er wordt hier hard aan gewerkt met verschillende programma’s.

Al jaren moeten we het met weinig characters stellen in onze parken. Alhoewel dit sinds de overname van Disney al flink wat verbeterd is, is het de ambitie om dit verder uit te werken. Volgens Delcourt staan de characters in het hart van de Disney-ervaring!

Ook de digitalisering blijft niet stilstaan. Alhoewel we nu achterlopen op de andere resorts, is men hard aan het werk aan een nieuwe digitale vorm ter vervanging van alle papieren tickets en vouchers. Het worden zeker geen MagicBands, maar wat wel? Misschien zijn ze toch in de richting van de MaxPass uit Disneyland Anaheim aan het denken?

Verschillende events zijn al aangekondigd en dit zou nog maar het begin zijn. Na de succesvolle soirée om de 10de verjaardag van de Hollywood Tower Hotel te vieren, staan er al verschillende andere events gepland. Nieuw op de planning is het culinaire event in de Walt Disney Studios! Voor de 2de keer komt Le Rendez-Vous Gourmand naar het Walt Disney Studios park! Dit gaat door in september, welke al een drukke maand is voor het resort vanwege het runDisney event en Disney Loves Jazz.

 

Bron: D-log

Foto’s: @d_log & @CuriousAxel