Uitgelicht: Blue Fire Megacoaster – Europa-Park

Blue Fire Megacoaster was voor Mack Rides de eerste keer dat ze een megacoaster bouwden, waar beter dan in je eigen park dit exemplaar neer te zetten? Blue Fire is tevens de enige achtbaan in het park waarbij je overkop gaat.

 

 

Blue Fire Megacoaster opende in 2009 als grootste achtbaan die bouwer Mack Rides ooit gebouwd had. Blue Fire is gelegen in het IJslandse gebied van het park en neemt je mee voor een rit aan 100 km/h. Deze topsnelheid behaal je tijdens de lancering in amper 2,5 seconden.

 

 

De rit begint met een lancering, waarna je een top hat opgaat. Na die top hat volgt een metershoge looping, de hoogste zelfs op een lanceerachtbaan in Duitsland. Verder ga je nog doorheen een Twisted Horseshoe Roll en een In-Line Twist. Hierdoor ben je viermaal overkop geweest.

Blue Fire heeft een lengte van 1056 meter en een hoogte van 38 meter.