Negen nieuwe attracties voor het Engelse pretpark Dreamland

Het Engelse pretpark Dreamland, te Margate, doorzwom in het verleden heel wat troebele watertjes, maar lijkt nu op het goede pad te zijn. Het park zal dit jaar maar liefst negen nieuwe attracties openen, waaronder een nieuwe achtbaan. De attracties worden allemaal geleverd door de Italiaanse fabrikant Zamperla.

 

Het Engelse pretpark Dreamland, te Margate, lijkt na een moeilijke periode er weer volop voor te gaan. Dit jaar zullen de bezoekers maar liefst negen nieuwe attracties kunnen ervaren. Deze attracties zullen tijdens de zomer openen.

In het attractiepakket dat Dreamland kocht bij de Italiaanse fabrikant bevinden zich een vrijeval toren, een discovery frisbee attractie, een rock & tug, een samba balloon molen, een magic bikes attractie, een endeavour attractie (dit is een moderne variant van de Enterprise), een air race attractie en voor de achtbaan fans een spinning coaster.

 

 

 

 

De achtbaan zal de oude spinning coaster Magic Mouse vervangen. Deze werd gebouwd door Reverchon en verbleef een jaar in het park. De rollercoaster heeft de naam Pinball X gekregen en zal in tegenstelling tot de Magic Mouse langere tijd in het pretpark verblijven. Naast de nieuwe achtbaan bezit het park nog een big apple achtbaan die de naam Beehive Coaster draagt.

 

 

Maar de blikvanger van het park is ongetwijfeld de houten achtbaan Scenic Railway, die al sinds 1920 in het park aanwezig is. Deze werd in 2015 volledig gerenoveerd na jarenlang stilstand. Dreamland sloot immers in 2006 de deuren en heropende pas 9 jaar later in 2015. Tot overmaat van ramp vernielde een brand in 2008 een groot deel van de achtbaan waardoor een grondige renovatie meer dan nodig was.

 

 

Nog een klassieker die dit jaar na jarenlange renovatie zal terugkeren is de rupsmolen Caterpillar. Deze stamt ook af van 1920 maar zal dit jaar weer als nieuw zijn.

 

Bron en foto’s: Dreamland, Themeparks.UK