Nederlands grootste apenkooi is volledig vernieuwd bij Burgers’ Zoo!

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert van zaterdag 21 april tot en met zondag 1 juli 2018 in een bosrijke omgeving midden in het dierenpark Nederlands grootste apenkooi. Niet alleen is het gezond om te bewegen, maar ook is het apenkooien bij uitstek geschikt als ontspannen uitdaging voor het hele gezin. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.

 

Eind april 2017 presenteerde het Arnhemse dierenpark dit sportieve evenement voor de eerste keer: een daverend succes waar tienduizenden kinderen en volwassenen enthousiast gebruik van hebben gemaakt. Het parcours heeft een complete upgrade gekregen, is voorzien van meer klimtoestellen waaronder een centrale ‘apenrots’ en tenslotte zijn alle speelattributen onderling verbonden zodat het mogelijk is om nergens de vloer te raken. Alle informatie is te vinden op www.burgerszoo.nl/apenkooi

 

Een internationale hit met als slogan ‘The floor is lava’

Het typisch Nederlandse ‘apenkooien’ staat internationaal bekend met de slogan ‘The floor is lava’: niemand wil immers zijn voeten branden aan kokendheet, vloeibaar vulkanisch gesteente! De uitdaging is dan ook om het hele parcours te overbruggen zonder ergens met je voeten de grond te raken. Rondom het parcours heeft Burgers’ Zoo bovendien een terras geplaatst, zodat (groot)ouders en kinderen ook even een rustmomentje kunnen pakken. Vanaf het terras kunnen de spelende kinderen uitstekend in de gaten gehouden worden. Bij de kiosk zijn koffie, thee, frisdrank en diverse gezonde versnaperingen verkrijgbaar en vanzelfsprekend zijn er ook toiletgelegenheden aanwezig. Abonnementhouders krijgen gratis toegang, terwijl de apenkooi voor dagbezoekers bij de normale entreeprijs is inbegrepen. 

 

Elke schoolvakantie een thematisch evenement

Burgers’ Zoo organiseert elke schoolvakantie een thematisch evenement om de beleving van het park extra te versterken voor de bezoekers. In de kerstvakantie stond de Bush in het teken van de Pasar Malam, een Indische nachtmarkt in de tropen. In de voorjaarsvakantie zorgde Burgers’ Light met speciaal voor Burgers’ Zoo ontworpen verlichte dierfiguren voor een bijzondere sfeer in het park. De meivakantie en de zomer staan in het teken van de apenkooi, terwijl ook in de herfstvakantie een bijzonder evenement zal worden georganiseerd.