De Likkebaerd keert terug naar de Efteling

Horecazaak De Likkebaerd keert terug naar de Efteling. Recht tegenover Station de Oost, naast de Python, zal er een nieuw horecapunt verschijnen. De specialiteiten van dit horecapunt worden grillgerechten.

 

In Ruigrijk, naast de achtbaan Python, keert een voormalig horecapunt terug. Het gaat om De Likkebaerd, waar men voornamelijk grillgerechten zal kunnen krijgen. Het assortiment zal bestaan uit drie gezonde grillgerechten. Gegrilde rundsburgers, gegrilde kipspies of een vegetarische spies. Meerdere gasten vragen om gezonde voeding, minder vet en suikers en meer groenten, fruit en vezels. Daar speelt de Efteling met dit nieuwe horecapunt op in.

Voor wie zich afvraagt waarom dit horecapunt terugkeert, is dat vlug uitgelegd. Waar je nu Station de Oost vindt, vond je vroeger een hamburgerrestaurant. Dat restaurant, geopend in 1984 en gesloten in 2009, heette ook De Likkebaerd. Meer lezen over de geschiedenis van de Efteling kan hier.

Zo keert deze naam na 9 jaar afwezigheid terug naar het park, op bijna dezelfde locatie, maar dan met een veel gezondere maaltijden. Dat wordt likkebaarden.

 

Bron: Efteling

Foto: Efteling