Eerste bergzebraveulentje voor de nieuwe Savanne bij Zoo Antwerpen

Op 27 februari werd op de nieuwe Savanne het allereerste veulentje geboren. Mama Luena kreeg in de warme stal van de Egyptische Tempel een merrietje. Het kleintje kreeg van de verzorgers de naam: Tutama.

 

Het gestreepte kleintje springt nu ook buiten rond en toont zich heel levendig. Hero is de kweekhengst en vader van Tutama. Andere kweekdame Laya heeft ook een bolle buik en verwacht haar kleintje snel. Dus binnenkort kan je twee veulentjes tellen tussen de giraffen want de bergzebra’s wonen samen met de giraffen op de nieuwe Savanne.

 

 

De Hartmanns bergzebra is een kwetsbare diersoort. Ze verschillen van andere zebrasoorten door een typerend flapje aan hun keel. In de natuur leven er naar schatting nog maar 9 000 dieren en in dierentuinen worden er weinig geboren. ZOO Antwerpen draagt haar steentje bij aan het in stand houden van deze soort door een goede kweekgroep te huisvesten.